4 redenen om gebruikt meubilair te kopen
1. Het bespaart grondstoffen

De meubelindustrie is zeer verkwistend, en het kost veel middelen om nieuwe stukken te maken, ondanks het feit dat er al meer dan genoeg meubels bestaan die in goede staat verkeren.

De uitputting van natuurlijke hulpbronnen gaat steeds sneller, en de materialen die worden gebruikt om
tweede hands designmeubels te bouwen, zoals hout, zijn erg gewild. Elk meubelstuk dat u tweedehands koopt, betekent dat de materialen die gebruikt zouden zijn om het te bouwen elders beter gebruikt kunnen worden.

2. Het vermindert de ecologische voetafdruk

We worden voortdurend overgehaald om meer te consumeren. Zowel door televisie en media als door maatschappelijke verwachtingen. We zijn ervan overtuigd dat er een tijdslimiet zit op meubelstukken, en dat wanneer die limiet afloopt, je ons oude stuk moet vervangen door de nieuwere versie. Dit betekent dat we dingen weggooien voordat het nodig is, zelfs als het item in perfect goede staat is.

Naar verwachting zullen de afvaldepots in Nederland in 2032 hun capaciteit hebben bereikt, en dat is nog maar 14 jaar. Een van de beste manieren om onnodige spullen uit de vuilnisbelt te houden is tweedehands winkelen. Wanneer individuen ervoor kiezen om te doneren in plaats van hun meubels op de stoep te gooien en een klant het uitzoekt als het perfecte stuk voor hun huis, verleng je de levenscyclus van een kwaliteitsitem en haal je goede en fatsoenlijke items weg van onze al overbelaste stortplaatsen.

3. Het kost minder

Canadezen gaven in 2018 meer dan 52 miljoen euro uit aan huismeubilair en meubilair, onthult Stats Can. Meubilair is een zeer lucratieve industrie en wij als consumenten voeden de groei ervan.

Vaak wanneer we vintage meubels kopen en vervangen, is het niet een item dat moet worden vervangen, maar eerder een item dat we willen vervangen. Maar als u een stap terug doet en de aankoop in de juiste context plaatst, vindt u het dan echt de moeite waard om 2000 euro uit te geven aan een gloednieuwe bank? Met datzelfde geld kun je ook een week vakantie financieren.
Anderzijds kost gebruikt meubilair meestal veel minder. Diezelfde bank dievintage meubels kopen aanvankelijk €2.000 kostte, kan slechts €300 kosten, in bijna dezelfde staat als toen hij nieuw was.

Een ander goed ding over het kopen van goedkope gebruikte meubels, is dat het minder van een verbintenis is. De aankoop van een gloednieuwe bank is een investering. Het kopen van een tweedehands bank tegen een betaalbare prijs is minder van een verbintenis, en als je van gedachten verandert, kun je hem altijd doorverkopen voor een vergelijkbare prijs.

4. Het komt de gemeenschap ten goede

Terwijl grote meubelzaken afhankelijk zijn van wereldwijde toeleveringsketens en overzeese productie, opereren tweedehandswinkels vaak veel meer lokaal. Tweedehands meubelzaken zijn meestal onafhankelijk en hebben mensen in dienst die bij u in de buurt wonen.

Bijpassende informatie en advies
- Meubels

________________________________________________________________________________________________