Chaise Longue


Wat is een Chaise Longue?

Een Chaise Longue is een stoel die speciaal bedoeld is om in te ontspannen. De oorsprong van de Chaise Longue is te vinden in het Frankrijk van de 18e eeuw. In die tijd kwam de zogenaamde Duchesse Brisée in zwang. Dit was de combinatie van een stoel met bijpassende voetenbank. Deze ontwikkelde zich tot een zitmeubel dat uit een stuk bestond en dat werd Chaise Longue genoemd. De letterlijke vertaling uit het Frans betekent: lange stoel.

Geschiedenis en herkomst

De oorsprong van de Chaise Longue is te vinden in het Frankrijk van de 18e eeuw. In die tijd kwam de zogenaamde Duchesse Brisée in zwang. Dit was de combinatie van een stoel met bijpassende voetenbank. Deze ontwikkelde zich tot een zitmeubel dat uit één stuk bestaat en dat werd Chaise Longue genoemd. De letterlijke vertaling uit het Frans betekent lange stoel. Vaak werd de stoel gebruikt in de betere kringen om een middagdutje in te doen.

Aanbiedingen en Voorbeelden van de Chaise Longue

Ben je op zoek naar een Chaise Longue? Of wil je gewoon weten wat er aan verschillende soorten Chaises Longue verkrijgbaar is? Via de link kom je uit op een pagina met een flink aantal voorbeelden van de Chaise Longue, inclusief aanbiedingen...Voorbeelden en aanbiedingen van de Chaise Longue >


Gerelateerde informatie
> Barok Fauteuil
> Banken Informatie en Voorbeelden

Chaise Longue | Zitmeubel | Aanbiedingen | Ideeën | Informatie | Voorbeelden