Fauteuil Kopen
Wat is een fauteuil en waar komt het woord vandaan?

Fauteuil Kopen Informatie Aanbiedingen Ideeën Voorbeelden. Volgens de Van Dale (woordenboek) is een fau·teuil (de ~ (m.), ~s een leunstoel . In Vlaanderen wordt trouwens meestal het woord zetel gebruikt om een fauteuil aan te duiden. Het woord fauteuil is afkomstig uit het Frans en is in de Nederlandse taal verschenen in de 18e eeuw. Met een fauteuil wordt een comfortabele brede, diepe stoel met een zachte rugleuning bedoeld die vooral bedoeld is om comfortabel in te kunnen zitten voor langere tijd.

Welke soorten fauteuils kun je kopen?

Fauteuils komen voor in een zeer grote verscheidenheid aan vormen, maten en materialen. Meestal zijn de meeste fauteuils bekleed met leer of stof. Maar zelfs fauteuils van kunststof en opblaasfauteuils zijn verkrijgbaar.

Omdat ieder interieur en iedere smaak verschilt heeft de redactie een overzicht met de verschillende soorten fauteuils voor u gemaakt. Zo maakt u altijd de beste keuze!

Waar moet je aan denken als je een fauteuil wil kopen?

  • Test het zitcomfort van een fauteuil minstens een half uur uit voor je tot een keuze overgaat.
  • Bij huisdieren en kinderen kiezen voor een sterke fauteuil met gemakkelijk te reinigen bekleding.
  • Kies bij een vrij kleine kamer voor een niet te grote stoel. Zo hou je ruimte over in de kamer.
  • Kies bij een vrij donkere kamer voor een frisse kleur die contrasteert met de andere meubelen.
  • Wordt er gerookt, ga dan na of de bekleding vuurbestendig is. Dit is sowieso veiliger en helpt brand te voorkomen.
Bepaal wat de maximale afmetingen van de fauteuil mogen zijn

In een meubelshowroom lijkt een fauteuil over het algemeen een stuk kleiner dan in je woonkamer. Door voordat je de fauteuils gaat kopen vast te te stellen wat de maximale afmetingen mogen zijn, kun je dit ondervangen. Heb je al een fauteuil staan, dan is het vrij eenvoudig. Meet de grootte van je oude fauteuil en bepaal hoeveel groter of kleiner de nieuwe fauteuil of fauteuils mogen zijn. Vergeet ook niet de maximale hoogte en diepte te bepalen. Heb je nog geen fauteuil? Dan is een goede manier om een beeld te krijgen: lege verhuisdozen gebruiken. Door deze naast elkaar te zetten en op elkaar te stapelen krijg je een goed beeld van hoe groot de fauteuil maximaal zou mogen worden. Wil je meerdere fauteuils, herhaal dit dan. Hou hierbij wel rekening met kasten en andere grote meubelstukken als je dit doet in een lege ruimte. Heb je geen dozen, dan kun je dit doen met oude kranten. Het nadeel daarvan is echter wel dat je alleen een beeld krijgt van het oppervlak, maar niet van het volume van de fauteuil.

Wil je een wat meer ruimtelijk effect en voorkomen dat de fauteuil te massief in de kamer staat? Kies dan voor een zetel die op opeten staat en waar je zoveel mogelijk doorheen kunt kijken. Zelfs al is het een vrij grote stoel dan nog neemt deze gevoelgsmatig veel minder ruimte is. Een goed voorbeeld is de aan de rechterzijde Pols-Potten Chair Peggy Fauteuil...fauteuil uitzoeken advies en tips >

Fauteuil Kopen Bijpassende Informatie

- Design fauteuils bij Flinders >
- Fauteuils.nu >
- Oorfauteuil >
- Hay Deense Design Meubels >
- Massagestoel >
- Relaxfauteuil >

- Barok Fauteuil >
Verantwoording Afbeeldingen:
Foto 1: Vitra grand Repos Loungestoel
Foto 2: Pols Potten Chair Peggy Fauteuil

________________________________________________________________________________________________

Zoekwoorden: Fauteuil Kopen Informatie Aanbiedingen Ideeën Voorbeelden