Rotan Stoel - Informatie


Wat is rotan voor soort materiaal?

Rotan is een materiaalsoort die afkomstig is van de rotanpalm. Deze slingerplant groeit voornamelijk in de subtropen. Rotan is buigzaam, sterk en duurzaam. De stengels van de rotanpalm worden verwerkt met behulp van verschillende vlechttechnieken om er meubels, tuinmeubels en accessoires van te maken. Er zijn verschillende rotansoorten, waaronder: manou, pitriet, pullut en kubu. Rotan is een natuurlijk, sfeervol, tijdloos materiaal en hierdoor toepasbaar in diverse woonstijlen.

Waarom kiezen voor een rotan stoel?

De rotan stoel is met recht een interieur klassieker te noemen. Iedere stoel is uniek van vorm en kleur. De belangrijkste reden hiervoor is dat rotan een natuurlijk materiaal is en dat vaak (gedeeltelijk) met de hand wordt verwerkt. Hierdoor verschilt elke rotan stoel een klein beetje van een andere stoel ook al zijn ontwerp en model het zelfde. Door de vlechttechnieken en het materiaal, creëer je met een rotan stoel al snel een zomers en exotisch gevoel.

Er zijn veel veschillende soorten rotan stoelen

Rotan stoelen zijn er in vele verschillende soorten. Van een luie relaxfauteuil tot een sfeervolle terrasstoel. Er is een ruime keuze aan eettafelstoelen van rotan en niet te vergeten loungesets. Zelfs een schommelstoel van rotan is vindbaar. Leuk is om een rotan stoel te combineren met een krukje of tafeltje van rotan. Voor een optimaal comfort kun je rotan stoelen aankleden met sfeervolle sierkussens of plaids.

Wat voor onderhoud heeft een rotan stoel nodig?

Rotan stoelen kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden. Rotan meubelen die je in huis gebruikt hebben weinig onderhoud nodig. Je hoeft niet meer te doen dan de stoel af te stoffen en te reinigen met een vochtige doek. Staan de stoelen buiten? Dan kan er slijtage van de laklaag ontstaan door het wisselende weer. Zeker als je de rotan stoelen het gehele jaar buiten laat staan. Het beste is om de stoelen een plek te geven, liefst onder een overkapping, zodat ze droog staan en niet continue in het volle zonlicht. In de maanden dat je de meubels niet gebruikt in de tuin, kun je ze het beste op een droge plek opslaan.

Hoe kun je een rotan stoel opknappen?

Mocht het toch zo zijn dat de rotan stoel een beetje vies is geworden, borstel dan de stoel met een niet al te harde borstel en een sopje schoon en laat het rotan hierna goed drogen. Als je dit gedaan hebt en er kale plekken zijn, kun je ervoor kiezen om de laklaag er helemaal af te schuren en de rotan stoel vervolgens een nieuwe laklaag te geven. Rotan kan als nadeel hebben dat als de stoel intensief gebruikt er een rotandeeltje los gaat zitten en hierdoor kunnen soms scherpe uitsteeksels ontstaan.

Gerelateerde informatie
- Rotan meubels en accessoires »
- Rotan Bank »
- Rotan Tuinstoelen »

Trefwoorden: Rotan Stoel | Advies | Informatie | Onderhoud | Opknappen | Reinigen