Sofa en Canapé


Wat is een sofa of canapé

Volgens Van Dale's woordenboek van het hedendaagse Nederlands is een so•fa (de ~ (m.), ~'s) een gestoffeerde zitbank met rugleuning. En een ander woord voor sofa is canapé. Bent u romantisch aangelegd en heeft u regelmatige behoefte aan een ontspannend avondje thuis? Dan is de sofa zeer geschikt. In de Asterix en Obelix verhalen is al te zien dat de Romeinen en Egyptenaren een voorliefde hadden voor een ontspannen momentje op de sofa. Dus waarom u niet? Een sofa of canapé is niets meer dan een verlengde fauteuil met aan één zijde een langer doorlopende rugleuning, waarin u heerlijk kunt wegdromen. Warm, knus en beschermend; dat zijn de kernbegrippen voor de sofa. Een sofa of canapé is vaak in een romantische of klassieke stijl verkrijgbaar. Tegenwoordig kunt u ook voor een strak en modern vormgegeven model kiezen. In het Engels betekent sofa gewoon ‘bank (stel)’.

Zitcomfort van de sofa of canapé

Het belangrijkste van een sofa is het zitcomfort of ligcomfort. Laat u daarom niet alleen leiden door de vormgeving en uitstraling van de sofa of canapé, ga er vooral enige tijd in zitten. Pas na een half uur voelt u echt of de stoel voldoende comfort biedt voor uw lichaam. En als u goed zit, wil dat nog niet betekenen dat uw partner of ander familielid ook goed zit. Verder is het van belang dat u bij de keuze van de bekleding rekening houdt met de omstandigheden. Huisdieren en kinderen vragen om een sterke en niet al te bevattelijke bekleding die goed te reinigen en vrij van haren te krijgen is.

Ideeën opdoen voor sofa's en canapés

Verschillende woonwinkels voeren diverse modellen sofa's en canapés in hun assortiment. Via onderstaande links kunt u informatie aanvragen bij een aantal woonwinkels. Daarnaast kunt u nog veel meer wooninspiratie en meubel ideeën opdoen.

» Goossens Wonen »
» House of Mayflower »
» Seats and Sofas »

Tips en advies sofa en canapé

  • Test het zitcomfort van een sofa minstens een half uur uit voor u tot een keuze overgaat.
  • Kies bij kinderen of huidieren voor een sofa die gemakkelijk te reinigen is.
  • Heeft u een vrij kleine kamer? Kies dan niet voor al te grote meubels. Zo houdt u ruimte over in de kamer.
  • Kies bij een vrij donkere kamer voor een frisse kleur die contrasteert met de andere meubelen.
  • Wordt er gerookt? Ga dan na of de bekleding vuurbestendig is. Dit is zowiezo veiliger en helpt brand te voorkomen.
Fauteuils en Brandveiligheid

Meubels, en dus ook fauteuils, kunnen behoorlijk brandbaar zijn. Zeker als u rokers in huis heeft, is het van belang dat de fauteuil bewerkt is met brandwerende of brandvertragende middelen. Dit zorgt voor eens stuk minder brandgevaar waardoor uw kinderen, huisdieren en uiteraard ook uzelf een stuk veiliger kunt wonen en slapen.

Sofa en Canapé | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Voorbeelden