Bloemen en Planten



Inspiratie voor uw tuin

Wilt u uw tuin opfleuren en een inspirerende omgeving maken waarin het fijn vertoeven is? Bloemen en planten zijn dan onmisbare ingrediënten. Maar welke planten passen het beste in uw tuin? Wat vindt u mooi? Woonwebsite geeft u graag inspiratie. Bezoek onze fotopresentatie van veel voorkomende en makkelijk te verzorgen bloemen en planten voor uw tuin.



Waarom snoeien in uw tuin?


In tegenstelling wat vaak beweerd wordt is snoeien niet per definitie nodig om struiken en bomen in een goede conditie te houden. Over het algemeen wordt er in een tuin gesnoeid vanwegen een esthetische reden. Daarbij komt dat veelal de beplanting zo dicht is dat uw bomen en struiken te weinig ruimte krijgen om zich voldoende te ontwikkelen. In veel tuinen is de beplanting zo dicht dat snoeien en uitdunnen een noodzaak is om een gezonde plantontwikkeling te krijgen. In de vrije natuur zorgen bloemen en stuiken ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen.



Op zoek naar een vakkundig hovenier


De uitstraling van uw tuin wordt mede bepaald door de keuze en kwaliteit van de beplanting en tuininrichting. Een goede keuze van beplanting en de verdere inrichting van uw tuin bepalen of u veel of weinig onderhoud heeft, of er veel ruimte en veel licht is, of uw kinderen vrijuit kunnen spelen, of u vlinders en vogels in uw tuin krijgt en nog veel meer. Een vakkundig hovenier kan u hierbij zeer van dienst zijn.