Beroemde Design Fauteuils - Voorbeelden Aanbiedingen en Designers

Wat is een design fauteuil?

Een echt eenduidig antwoord op deze vraag is niet te geven. Het begrip design fauteuil wordt op allerlei verschillende manieren gebruikt, voor vele verschillende soorten en stijlen fauteuils. Design fauteuils zijn ook niet perse pas geleden ontworpen en op de markt gebracht. Eigenlijk stammen de eerste design fauteuils al uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw. Denk maar eens aan de wereldberoemde Rietveld stoel van de Nederlandse ontwerper Gerrit Rietveld die ergens rond 1920 door hem is bedacht. Misschien zijn de twee belangrijkste kenmerken van design fauteuils wel dat ze door een bekende designer zijn ontworpen en dat er veel aandacht is besteed aan de vorm en het uiterlijk van de fauteuil.

Hoe zoek je een moderne design fauteuil uit?

Eigenlijk zou je het uitzoeken van een design fauteuil op dezelfde wijze moeten doen zoals je dat bij elk zitmeubel doet. Echter, er kan toch wel een belangrijk verschil zijn. Voor sommigen is het zitcomfort ondergeschikt aan het uiterlijk van de design fauteuil. Zie je het alleen als een soort van kunstwerk dat een mooie plek moet krijgen in het interieur? Dan kun je je hiertoe beperken. Wil je echter ook comfortabel kunnen zitten, dan is het goed om het uitzoeken van de design fauteuil goed en zorgvuldig te doen...

  lees verder

Voorbeelden en ontwerpers van beroemde design fauteuils

Om je een beetje een idee te geven wat er allemaal aan beroemde design fauteuils te koop is, heeft de redactie een selectie van aanbiedingen en voorbeelden gemaakt. Natuurlijk geeft dit maar een zeer beperkt beeld van wat er allemaal verkrijgbaar is. Maar wellicht helpt het je een beetje bij je zoektocht en kan het ter inspiratie dienen bij het vinden van de design fauteuil die bij jou wensen, smaak en budget past.

Rietveld Stoel

Naam: Rood-blauwe stoel
Ontwerper: Gerrit Rietveld
Jaar: 1917
Materiaal: gelakt hout
Gezien bij: Rietveld Originals
Prijsklasse: € 2.000 - € 2.500

Voor de meeste Nederlanders is de zogenaamde Rietveld stoel misschien wel het oermodel design stoel. Het is ook meer een kunstobject dan een comfortabele fauteuil. En er worden nog steeds nieuwe Rietveld stoelen gemaakt. Een originele oude Rietveld stoel kan trouwens vele duizenden Euro's waard zijn.

Barcelona Stoel van Mies van der Rohe

Naam: Barcelona Chair
Ontwerper: Mies van der Rohe (1886-1969)
Jaar van het ontwerp: 1929
Afmetingen: B75 x D77 x H77 cm.
Prijsklasse: € 300 - € 400

Een van de meest beroemde fauteils ooit ontworpen is de Barcelona Chair. Het design is gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van Barcelona in 1929. En de stoel heeft nog nauwelijks ingeboet aan actualiteit en moderniteit. Eigenlijk is het tijdloos modern design.

  lees verder

Gispen 405 Design Fauteuil

Naam: Gispen 405 rookfauteuil
Ontwerper: W.H. Gispen
Jaar: 1930-1935
Materiaal: Bekleding: stof of leder. Frame: verchroomd staal
Huidige fabrikant: Dutch Originals
Prijsklasse: € 1.250 - € 2.250

Deze fauteuil werd ontworpen door W.H. Gispen en was de eerste fauteuil die in grote maten werd verkocht voor zowel huizen als kantoorpanden...

  lees verder