Dressoirs

Geschiedenis van het dressoir

Al in de Middeleeuwen was het dressoir, ook wel dressoor genoemd, een meubelstuk dat gebruikt wordt sinds de Middeleeuwen. Zij het dat het in de loop van de tijd wel van vorm veranderd is. Een Middeleeuws dressoir was een kast met een afgesloten bovengedeelte met hieronder een open gedeelte. Het werd over het algemeen gebruik om klein huisgerei en tafellinnen in op te bergen en was vooral te vinden in huishoudens van welgestelden. Tot aan de Tweede Wereldoorlog was het dressoir nog geen meubelstuk dat dagelijks werd gebruikt maar vooral bedoeld in de salon om de mate van welgesteldheid te tonen aan het bezoek.

Het moderne dressoir

Na de Tweede Wereldoorlog werd het dressoir gemeengoed in bijna alle woonkamers. De vorm van het meubelstuk was inmiddels veranderd. Het dressoir is geëvolueerd tot een vrij lage brede kast die tegen de wand wordt geplaatst en afgesloten wordt met minimaal twee deurtjes. Vaak bevinden zich boven de deurtjes lades. Een modern is een opbergmeubel. Met de komst van televisie kwam er ook een nieuw soort van dressoir, het tv-meubel. Dressoirs zijn geliefd omdat ze flexibel inzetbaar zijn en veel opbergruimte bieden op een stijlvolle manier. Dressoirs in zijn in alle woonstijlen te vinden. En ook de is er een grote variëteit in uitvoeringen en prijs. Veel of weinig deurtjes en lades, van traditioneel en barok tot modern en minimalistisch. Ook beperkt het gekozen materiaal zich niet alleen tot hout. Metaal, kunststof en glas of een combinatie van materialen behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden voor dressoirs.

Dressoirs - Voorbeelden

Uiteraard is er een zeer grote variëteit aan dressoirs te koop. Onderstaand vind je een selectie van voorbeelden van dressoirs die de redactie heeft geselecteerd.

Dressoir Be Loft

Gezien bij: FurnLAB
Prijsklasse: € 150 - € 350

Dit dressoir heeft een retro uiterlijk, geïnspireerd op de meubels uit de jaren vijftig. maar perfect in een modern (industrieel) interieur. Verkrijgbaar in drie uitvoeringen: S(mall), M(edium) en L(arge).

  meer informatie

Dressoir Neowood

Gezien bij: MeubelenOnline
Type: Dressoir Neowood
Afmetingen: B180 x H84 x D44 cm.
Materiaal: Geolied massief eiken met fineer
Samenstelling: twee deurtjes en drie lades
Prijsklasse: € 750 - € 1.000

Het dressoir Neowood heeft een strakke vormgeving en is gemaakt van geolied massief eiken met fineer. De deurtjes schuiven bij opening voor het ladeblokje.

Dressoir Zuiver Alps

Gezien bij: vtwonen
Merk: Zuiver
Type: Dressoir Alps
Afmetingen: B140 x H70 x D39,8 cm.
Materiaal: MDF en metaal
Prijsklasse: € 400 - € 600

Het dressoir Alps van het Nederlandse meubelmerk Zuiver is leverbaar in twee uitvoeringen in de kleur geel en groen, Het heeft een bijzondere vormgeving en gewaagde combinatie van kleur, fineer en metaal.

Dressoir Dutchbone Juju

Gezien bij: vtwonen
Merk: Dutchbone
Type: Dressoir Juju High
Afmetingen: B150 x H73 x D39,8 cm.
Materiaal: MDF en essenhout
Prijsklasse: € 450 - € 550

Het Nederlandse meubelmerk Dutchbone heeft met Juju een vintage en klassiek geinspireerd dressoir op de markt gebracht.

Dressoir Puur

Gezien bij: House of Mayflower
Collectie: ByHouse
Type: Dressoir Puur
Afmetingen: B200/220 x H85 x D45 cm.
Materiaal: dubbelgerookt eiken hout
Prijsklasse: € 1.750 - € 2.000

Dit mooi afgewerkt dressoir is vervaardigd uit dubbelgerookt rustiek eiken hout. Het is standaard leverbaar in een breedte van 200 of 220 cm. Maar ook is het mogelijk om het naar eigen wens op maat te laten maken.

Gerelateerde Informatie

Wat is er fijner dan een opgeruimd huis? U kunt op vele manieren opbergruimte creëren. Zo kunt u denken aan een opbergkast of een wandrek. Ook hierover vindt u meer informatie op Woonwebsite.

Dressoir Be Loft
Meer Informatie