Retro Bank - Ideeën en Tips

Op deze pagina vind je informatie over de retro bank. Naast uitleg over wat er bedoeld wordt met een retro bank, vindt je leuke voorbeelden en tips van retrobanken. De selectie is gemaakt door de redactie en geeft je ideeën over wat er te koop is als je geïnteresseerd bent in een retro bank.

Wat is een Retro Bank?

Een retro bank is geïnspireerd op banken die eerder zijn ontworpen. De retro bank ademt de stijl en sfeer uit van de betreffende periode. Meestal is de retro bank gebaseerd op voorbeelden uit de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw. Qua stijl kan er nogal wat verschil zitten tussen de banken: van een bijna minimalistisch strak design tot de uitbundige Amerikaanse rock 'n roll banken uit de vijftiger jaren.

Retro Banken - Voorbeelden

De onderstaande selectie van retro banken is gemaakt door de redactie. Door de voorbeelden krijg je een beetje een beeld van de mogelijkheden en prijzen als je van plan bent een retro bank te kopen.

Big Apple Bank

Gezien bij: Zitmaxx
Type: Bankstel Big Apple 2-Zits
Afmetingen: B217 x H77 x D58 cm.
Zithoogte: 43 cm.
Armleuning: H60 cm.
Prijsklasse: € 250 - € 500

De Big Apple is ontworpen in een stijl die is geïnspireerd op de rock 'n roll tijd van de Amerikaanse jaren 50. Leverbaar in een aantal opvallende kleuren. Ook als 2 en 2,5 zits-bank en als fauteuil verkrijgbaar.

Retro 2-Zits Bank LUND

Gezien bij: Beliani
Type: 2-Zits-Bank LUND
Afmetingen: B128 x D70 x H87
Bekleding: Gestoffeerd
Prijsklasse: € 500 - € 750

De stijvolle retro 2-zits-bank LUND is verkrijgbaar in de kleuren blauw en grijs.

Floris van Gelder Sixties Bank

Gezien bij: Meubel & Slaaphuis
Merk: Floris van Gelder
Type: Sixties 3-Zits Bank
Afmetingen: 200x80
Prijsklasse: € 500 - € 750

De Floris van Gelder Sixties is een bank met een retro uiterlijk, dat is geïnspireerd op de stijl uit de jaren zestig van de vorige eeuw. De bank is ook als 2-zits verkrijgbaar en er is ook een fauteuil in dezelfde stijl. Leverbaar in verschillende kleuren.

Wimbledon Premium Bank

Gezien bij: Fashion for Home
Type: Wimbledon Premium 3-zits bank
Afmetingen: B202 x D86 x H68,5 cm.
Zitdiepte: 59 cm.
Zithoogte: 41 cm.
Bekleding: Stof (meerdere kleuren leverbaar)
Poten: Essenhout
Prijsklasse: € 500 - € 750

De Wimbledon Premium is een mooie en voordelige retro bank die in verschillende kleuren leverbaar is. Er is ook een bijpassende fauteuil te koop.