Deur AfhangenAfhangen Voordeur

Het afhangen van een deur, en dan speciaal de voordeur, is een secuur klusje waarbij de maten erg precies komen. Hoewel veel mensen ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan, kunt u natuurlijk ook altijd een erkend bedrijf inschakelen om uw deuren te laten afhangen. Zo weet u zeker dat het goed gebeurd en de kans op problemen met klemmende en kierende deuren wordt een stuk minder.

Binnendeuren Afhangen

De meeste binnendeuren hebben twee tot drie scharnieren. Als u een nieuwe deur op wilt hangen, is het slim om naar de inkepingen van de oude deur te kijken. Wellicht kunt u deze hergebruiken. Dat bespaart u kosten en tijd.

Verschillende soorten deuren

Er bestaan twee verschillende soorten deuren: stompe deuren en opdekdeuren. Stompe deuren hangen in normale scharnieren en vallen volledig in het kozijn. Opdekdeuren vallen daarentegen niet geheel in het kozijn, en hangen aan paumellescharnieren. De gaten van deze paumellen zitten al in de deur als u deze koopt. Het afhangen van deze deuren is daarom vaak eenvoudig, door enkele ringetjes aan de scharnieren toe te voegen.

Prijs voor het Afhangen van een Deur

Vooral het afhangen van een buitendeur is vrij lastig. Als u een voordeur op maat laat maken bij een fabrikant of leverancier is het afhangen en inmeten vaak bij de aanschafprijs inbegrepen. Koopt u een standaard deur en huurt u iemand in om deze op maat te maken en goed af te hangen dan is dit meestal op basis van de werkelijk tijd die eraan besteed wordt tegen een uurloon dat ergens tussen de € 40 en € 60 ligt.

Gerelateerde Informatie

- Buitendeuren Informatie Overzicht »
- Binnendeuren Informatie Overzicht »

Deur Afhangen | Advies | Informatie | Tips