Lamelparket


Wat is lamelparket?

Lamelparket is parket dat bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag, ook wel toplaag genoemd, bestaat uit hardhout. Meestal is dit hardhout eikenhout, maar vaak is het ook leverbaar in robijn, jatoba of notenhout. De lagen worden watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot één geheel.

Verschillende soorten lamelparket

Om uw eigen interieur volledig naar uw smaak in te richten, is een vloer die geheel bij de stijl van uw huis past van groot belang. Lamelparket is verkrijgbaar in verschillende soorten, maten, kleuren en verschillende materialen waardoor het een ideale vloersoort is voor vrijwel iedere huishouding. Zo is er ook kliklamel. Dit is net zo makkelijk te leggen als kliklaminaat, maar dan met echt hout!

Naast het feit dat lamelparket in veel verschillende soorten verkrijgbaar is, kan het parket ook in verschillende patronen worden gelegd. Hierdoor creëert u op een simpele manier al een geheel ander effect.

Lamelparket en vloerverwarming

Doordat lamelparket opgebouwd is uit meerdere lagen, is de vloer duurzaam. Dit lagensysteem zorgt er ook voor dat lamelparket minder gevoelig is voor temperatuurwisselingen. De vloer werkt (krimpen of uitzetten) veel minder en is daarom uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming!

Bent u op zoek naar lamelparket?

Bij onderstaande partnerbedrijven van Woonwebsite kunt u terecht voor meer informatie of mooie aanbiedingen van lamelparket.

Lamelparket | Parket | Vloeren | Informatie | Aanbieding