Louvre Deuren - Aanbiedingen Prijs Tips Voorbeelden en Informatie

Wat zijn louvre deuren eigenlijk en waar herken je een louvre deur aan?

Een louvre deur kenmerkt zich doordat deze is gemaakt met schuin geplaatste horizontale latjes met open tussenruimte. Normaal gesproken zijn de dwarslatjes naar beneden gericht. De constructie van louvre deuren zorgt ervoor dat een kast waarvoor de deuren geplaatst goed lucht. Ook worden de louvredeuren wel gebruikt als luik en hier zorg te constructie ook voor goede ventilatie, maar maakt het ook mogelijk dat daglicht naar binnenkomt zonder dat je last hebt van direct zonlicht. Tegenwoordig zijn er ook decoratieve louvre deuren verkrijgbaar die wel de constructie met de schuine dwarslatjes hebben, maar geen open ruimte ertussen. De open constructie kan namelijk ook voor tocht zorgen.

Voorbeelden, aanbiedingen en prijs van louvre deuren

De louvre deuren zijn verkrijgbaar in verschillende modellen of op maat te maken. Zo kun je kiezen tussen blank grenen, wit grenen, open en gesloten louvres. Als je kiest voor een uitvoering in blank hout dan is het grote voordeel dat je zelf precies kunt bepalen welke kleur en beschermlaag de kastdeuren moeten krijgen. Ook zijn er combinatie deuren leverbaar waarbij slechts een gedeelte van deur louvres heeft. De prijs van een louvre deur is sterk afhankelijk van je de wensen en afmetingen die je zoekt

Louvre kastdeuren. Voorbeelden en informatie

Tegenwoordig zie je louvre deuren het meest als kastdeuren. De open constructie is uitstekend voor inloopkasten en kledingkasten omdat deze voldoende ventilatie bieden zonder dat er direct zonlicht op de kleding komt. Dit is beter voor het behoud van je kleding en zorgt ervoor dat de kans op ongedierte en luchtjes in de kleding een stuk kleiner wordt. Maar naast praktische voordelen bieden louvres ook in sfeer een mooie toevoeging aan je interieur, zeker als je een voorkeur hebt voor een landelijke of koloniale inrichting.

TIP: Geef de louvre deur een landelijk en vintage uiterlijk door een behandeling met white- of greywash olie voor een mooi verweerd effect.

Louvre shutters en luiken

Lijken doen ze zeker, maar een louvre shutter is niet precies hetzelfde als een louvre deur. Het fundamentele verschil zit in de lamellen van de deurtjes. Bij deuren zijn de lamellen (louvres) standaard open of gesloten en bij shutters zijn deze meestal verstelbaar. Hierdoor kun je bepalen hoeveel buitenlicht je wilt binnenlaten. Sterker nog: een goede louvre shutter is zelfs helemaal af te sluiten. Vaak zijn trouwens de lamellen van een louvre shutter ook wat groter. Hout is het materiaal dat meestal gebruikt wordt voor de louvre shutters. Maar je ziet toch ook veel wat meer industriële, uitvoeringen in metaal en kunststof. Meestal worden deze shutters ook in een omgeving toegepast waar ze geen decoratieve functie hebben.

Voorbeelden van louvredeurtjes als vrolijke decoratie in het interieurTIP: Maak je eigen vintage louvre deur van een oude deur

Een leuk idee is om op zoek te gaan naar oude louvre deuren. Deze kun je dan zelf opknappen of zelfs in de oude staat laten. Op deze manier krijg je unieke vintage louvre deuren met een hoge decoratieve waarde die je nergens anders tegenkomt en een opvallend accent aan je interieur kunnen geven.

Meer informatie en aanbiedingen
> Shutters - Informatie en Aanbiedingen
> Louvreluiken - Informatie en Voorbeelden
> Schuifdeuren - Informatie Overzicht
> Vouwdeuren - Informatie Overzicht
> Binnendeuren - Informatie Overzicht

Trefwoorden: Louve Deuren | Louvredeuren | Louvre Kastdeuren | Aanbiedingen | Informatie | Prijs | Tips | Voorbeelden | Voordelen
___________________________________________________________________________________________________________