Natuursteen Vloer - Prijs Aanbieding Advies en Informatie


Wat is de Prijs van een natuursteen vloer?

Prijzen voor een natuursteen vloer zijn sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, het soort natuursteen, de kwaliteit en de afmetingen van de vloer. Je moet er wel rekening mee houden dat een natuursteen vloer een redelijke investering vergt. Het is niet de goedkoopste soort vloerbedekking. Om je toch een idee te geven van de prijs van een natuursteen vloer vind je onderstaand een voorzichtige indicatie. Hierbij is uitgegaan van een woonkamer met een vloer oppervlak van circa 45 m² en er is geen vloerverwarming in de prijzen meegenomen.

- Marmer vloer ca. € 5.500,-
- Graniet vloer ca. € 7.000,-
- Leisteen vloer ca. € 5.000,-

De prijzen van natuursteen vloeren zijn niet meer dan indicatief. Als je op zoek gaat naar aanbiedingen vind je zeker lagere prijzen. Elke situatie is anders en prijzen van natuursteen veranderen regelmatig.

Waarom kiezen voor een natuursteen vloer?

Een vloer van natuursteen geeft je woning, tuin of terras een glanzend tijdloze uitstraling. Daarbij brengt een binnenvloer van natuursteen veel voordelen met zich mee. Natuursteen is een natuurlijk materiaal. Hierdoor heeft elke natuursteen vloer een eigen karakter en iets unieks. Daarnaast is er zeer ruime keuze aan verschillende soorten natuursteen met elk eigen kwaliteiten en kleurenpalet. Van traditionele kalksteen, chique wit marmer of strakke grijze tegels. Op deze pagina krijg je een indruk van wat de prijs is van een natuursteen vloer en welke mogelijkheden er zijn.

ADVIES: Laat de natuursteen vloer goed behandelen om er langer plezier van te hebben

Een niet behandelde natuursteen vloer kan kwetsbaar en vlekgevoelig zijn en snel slijten en beschadigingen gaan vertonen. Echter, als je de natuursteen vloer vooraf een goede beschermende behandeling laat krijgen dan kun je er veel langer plezier van hebben. Als je dit combineert met het goed schoonmaken van de vloer, dan kun je er echt jarenlang van genieten.

Wat kun je doen om de natuursteen vloer te beschermen?

Onderstaand vind je advies en informatie van de mogelijkheden waarmee je de natuursteen vloer een beschermlaag kunt geven.

Natuursteen vloer impregneren
Als je een natuursteen vloer laat impregneren dan wordt deze minder gevoelig voor het intrekken van vocht en vuil. Daarnaast is het mogelijk om met bepaalde middelen die gebruikt worden om te impregneren, de natuursteen vloer een diepere kleur te geven.

Natuursteen vloer kristalliseren
Bij een kalkhoudende natuursteen vloer, zoals marmer, Belgisch hardsteen en travertin is het goed om deze te laten kristalliseren. Door de natuursteen vloer te behandelen met een speciaal soort polijstpoeder, ontstaat er een chemische reactie tussen het kalk en de toplaag van de vloer. Deze behandeling wordt kristalliseren genoemd. Hierdoor wordt de natuursteen vloer sterker en is beter bestand tegen vuil en vocht en heeft meer glans.
...kristalliseren natuursteen vloer - meer informatie en prijs >

Natuursteen vloer schoonmaken
Natuursteen is een natuurproduct. Voordat je zelf je vloer gaat schoonmaken, moet je goed weten wat voor soort vloer het is en van welk soort natuursteen deze is gemaakt. Daarna kun je de vloer gaan schoonmaken op de juiste manier en met de goede middelen. Veel natuursteen vloeren kunnen bijvoorbeeld niet tegen zure reinigingsmiddelen omdat deze de kalk in het natuursteen aantasten.

Welke soorten natuursteen vloer zijn er?

Natuursteen is in vele soorten en kwaliteiten te koop. Onderstaand vind je informatie over de belangrijkste soorten natuursteen vloeren, inclusief de voordelen, nadelen, kwaliteit en eigenschap van de betreffende soort natuursteen.

- Kwartsiet vloer »
- Leisteen vloer »
- Marmeren vloer »
- Hardsteen vloer »
- Imitatie vloer »
- Granieten vloer »

Trefwoorden: Prijs Natuursteen Vloer | Aanbieding | Advies | Informatie | Tips
________________________________________________________________________________________________