Natuursteen Vloer Kristalliseren - Advies en Informatie

Waarom is het belangrijk een natuursteen vloer te kristalliseren?

Sommige soorten natuursteen zoals marmer, Belgisch hardsteen en travertin zijn vrij poreuze en kalkhoudende steensoorten. Vuil en vocht kunnen gemakkelijk in de natuursteen vloer trekken als deze geen speciale behandeling heeft gekregen. Hierdoor kan de oorspronkelijke glans snel van de natuursteen verdwijnen. Om dit tegen te gaan, kan de vloer gekristalliseerd worden.

Wat houdt het kristalliseren van een natuursteen vloer in?

Bij kristallisatie van natuursteen wordt de vloer voorzien van een harde en slijtvaste toplaag. Deze toplaag zorgt voor extra bescherming. Met een speciaal soort polijstpoeder wordt de natuursteen vloer machinaal behandeld. Er ontstaat dan een chemische reactie tussen de toplaag van de natuursteen vloer en het kalk dat in de steen aanwezig is. De natuursteen vloer wordt hierdoor versterkt en krijg ook meer glans...meer informatie of prijsopgave aanvragen >

Voordelen van het kristalliseren van een natuursteen vloer

Het belangrijkste van een goed gekristalliseerde vloer is dat deze slijtvaster wordt en daardoor langer meegaat. Zeker als je het schoonmaken van de natuursteen vloer op de juiste manier doet.
  • Er ontstaat een hardere toplaag.
  • De vloer wordt minder vochtgevoelig.
  • Er wordt geen vocht meer doorgelaten.
  • De vloer wordt veel minder slijtgevoelig.
  • Het is gemakkelijker te reinigen!
Welke natuursteen vloer kan gekristalliseerd worden?

Het kristalliseren van een natuursteen vloer kan alleen als de natuursteen kalkhoudend is. Dat komt doordat met kristalliseren een chemische reactie wordt opgewekt waarbij kalk een belangrijke rol speelt. Dit geldt bijvoorbeeld voor natuursteensoorten als Belgisch hardsteen, marmer en travertin. Verder mag de vloer geen oneffenheden en beschadigingen bevatten omdat deze een verkeerde chemische reactie zouden kunnen veroorzaken. Meestal krijgen vooral nieuwe natuursteen vloeren een behandeling. Kristallisatie bij een bestaande natuursteen vloer is wel mogelijk. Maar je doet er goed aan om door een professioneel bedrijf te laten kijken of het verantwoord is om deze behandeling te laten toepassen of dat een andere methode beter is.

Natuursteen vloer kristalliseren prijs informatie

Wat het kost om een natuursteen vloer te laten kristalliseren is afhankelijk van de oppervlakte, de soort vloer en de bewerking die gekozen wordt. Aangezien veel natuursteen vloeren gekristalliseerd worden tijdens het leggen, zie je vaak dat het in de prijs is meegenomen. Echter, dit is lang niet altijd het geval. Ook is het goed om te kijken of er een goede prijs is aangeboden en er niet te veel wordt gevraagd. Via onderstaande link kun je zowel voor een nieuwe als een bestaande vloer een vrijblijvende prijs voor kristallisatie of een andere behandeling van een natuursteen vloer opvragen.
...gratis prijsopgave of meer informatie voor natuursteen kristalliseren aanvragen >

Gerelateerde Informatie:
> Natuursteen Vloer - Soorten
> Natuursteen Vloer Reinigen

Trefwoorden: Natuursteen Vloer Kristalliseren | Kristallisatie | Aanbieding | Advies | Informatie | Prijs | Tips | Uitleg
_______________________________________________________________________________________________________________________