Natuursteen Vloer Polijsten Advies Informatie en Prijs


Waarom de natuursteen vloer polijsten?

Natuursteen Vloer Polijsten Advies Informatie en Prijs. Natuursteen polijsten is na verloop van tijd nodig. Na een aantal jaren en bij intensief gebruik verliest je marmervloer of natuursteen vloer veelal de oorspronkelijke glans en schoonheid. Zeker als de vloer in eerste instantie niet perfect geprepareerd is. Dit is tegen te gaan door natuursteen te polijsten. Met natuursteen polijsten wordt de oorspronkelijke glans van je natuursteen vloer weer geheel in ere hersteld. En als de natuursteen vloer erna goed wordt afgewerkt en er op professionele wijze een beschermlaag wordt aangebracht, kun je er weer jarenlang van genieten.

Wat is natuursteen vloer polijsten precies?

Natuursteen polijsten is een techniek waarbij de natuurstenen of marmeren vloer zodanig wordt bewerkt, dat er een zijdeglans ontstaat. Een hogere glans wordt verkregen door meerdere keren natuursteen te polijsten, gebruik te maken van een polijstmachine met hogere toeren of door een extra fijn polijstpoeder of pasta te gebruiken.

Natuursteen vloer polijsten. Hoe gaat het in zijn werk?

Het natuursteen vloer polijsten is eigenlijk een intensieve boenbeurt van de vloer waarbij een speciale machine wordt ingezet. Op de machine waarmee de vloer geboend wordt, is een schijf bevestigd waarmee vuil, viezigheid en lichte krassen en beschadigingen worden verwijderd. Meestal wordt dit gedaan in drie of vier stappen waarbij een steeds een andere boenschijf wordt gebruikt.

Stap 1: Behandeling met een grove boenschijf
Bij deze eerste behandeling wordt de grove boenschijf (ook wel diamandpad genoemd) ingezet. De structuur van de natuursteen vloer wordt geopend en kleine krasjes en beschadigingen worden verwijderd. Na deze behandeling is ziet het natuursteen er mat en dof uit en is poreus en kwetsbaar.

Stap 2: Behandeling met een middelgrove boenschif
Door deze behandeling wordt natuursteen vloer weer minder poreus en zorgt ervoor dat de structuur weer sluit. Het natuursteen krijgt nu de intensiteit en glans weer terug.

Stap 3: Behandeling met een fijne boenschijf
De natuursteen vloer wordt nu als het ware opgeboend. De structuur van het natuursteen wordt nog verder gesloten en de vloer krijgt de glans helemaal terug. Deze behandeling wordt vaak een aantal keren gedaan voor het beste eindresultaat te bereiken.

Stap 4: Vervolgstappen
Het natuursteen vloer polijsten is nu afgerond. Maar om het natuursteen verder te beschermen kan het goed zijn om deze nog een verdere behandeling te geven. Je kunt ervoor kiezen om de vloer te kristalliseren of impregneren. Of je dit wilt doen hangt af van het soort vloer en jouw persoonlijke wensen en smaak.

Natuursteen Vloer Polijsten Video met Uilleg


Natuursteen Vloer Polijsten Prijs? Gratis Prijsopgave Aanvragen

Aangezien elke vloer anders is en het vloeroppervlak verschilt, kun je in het algemeen niet veel zeggen over de prijs van natuursteen vloer polijsten. Om inzicht te krijgen in wat de beste mogelijkheden zijn om jouw natuursteen vloer te laten polijsten, kun je via onderstaand vragenlijstje gratis meer informatie en zelfs een prijsopgave aanvragen. Je aanvraag wordt doorgezonden naar een professioneel partnerbedrijf die deze in behandeling neemt. Vul wel je telefoonnummer in omdat telefonisch contact bijna altijd noodzakelijk is om tot een goed advies en passende prijsopgave te komen.
Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: *
  Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Soort vloer en de conditie van de natuursteen vloer:
Afmetingen vloer en aantal ruimtes:
Vragen en opmerkingen
* = verplicht veld