Ondervloer voor een Houten Vloer - Advies Informatie en Tips


Welke ondervloer moet je leggen onder een houten vloer?

Let bij een ondervloer voor een houten vloer vooral op of de ondergrond mogelijk kan zorgen voor optrekkend vocht. Is dat aan de orde dan kun je het beste kiezen voor een ondervloer met een vochtwerende onderlaag. Deze onderlaag zorgt ervoor dat het vocht niet kan doortrekken naar de houten vloer en zo voorkom je problemen met vocht dat een desastreus effect kan hebben op houten vloerdelen en planken zoals kromtrekken en scheuren. Verder is het zo dat bepaalde soorten houten vloeren en parket speciale eisen stellen aan de ondervloer.

TIP: Controleer voordat je een houten vloer koopt welke ondervloer je nodig hebt

Voordat je een houten vloer koopt is het verstandig om eerst goed na te gaan welke ondervloer je nodig hebt. Sommige ondervloeren zijn vrij prijzig en dat kan voor een vervelende verrassing zorgen als je hier pas achterkomt nadat je de houten vloer hebt gekocht.

Welke ondervloer is geschikt voor een houten vloer in een appartement?

Een flat of appartement waarin een houten vloer wordt gelegd kan voor den onderburen geluidsoverlast betekenen als er een verkeerde ondervloer onder ligt. Bijvoorbeeld het lopen op hakken, spelende en lopende kinderen en huisdieren kunnen behoorlijk doorklinken en zorgen voor geluidsoverlast. Dus zeker in een flat of appartement dien je rekening te houden met het geluid reducerend vermogen van de ondervloer.

ADVIES: Controleer vooraf welke eisen de verhuurder of VVE aan de ondervloer stelt

Verhuurders van appartementen en flats en Verenigingen van eigenaren stellen meestal eisen aan het soort vloerbedekking en ondervloer dat je mag leggen in je woning. Deze informatie heb je normaal gesproken gekregen toen je in het appartement of de flat bent gaan wonen. Als je de ondervloer kiest die binnen deze eisen past, is de kans een stuk kleiner dat je problemen over geluidsoverlast met de buren, verhuurder of VVE krijgt.

Gerelateerde Informatie:
> Ondervloer Uitzoeken - Advies en Informatie
> Ondervloer voor Parket
> Ondervloer Soorten - Informatie Overzicht
> Houten Vloer Schoonmaken - Advies en Tips

Trefwoorden: Ondervloer voor een Houten Vloer | Advies | Informatie | Tips
_______________________________________________________________________________________________________________________