PS-parels | Piepschuim


Polystyreen Piepschuim - PS-parels Informatie

Bestaande woningen zijn vaak (nog) niet of nauwelijks geďsoleerd. Terwijl u door het verbeteren van de isolatie een hoop warmteverlies kan besparen. Verschillende soorten isolatiematerialen zijn:
  • Schuimvormige isolatiematerialen
  • Vlokvormige isolatiematerialen
  • Korrelvormige isolatiematerialen
PS-parels behoren tot de laatste categorie. PS is de afkorting van polystyreen. Polystyreen is een polymeer-materiaal, bestaande uit koolstof en waterstof. Ook wel bekend als ‘piepschuim’. De belangrijkste eis aan een isolatiemateriaal is dat het slechts de warmte geleidt. De korrels moeten daarom een kleine diameter hebben en ingeblazen worden in een voldoende dicht vulpatroon. De maximale diameter van de PS-parels mag niet groter zijn dan vijf millimeter.

Met speciale apparatuur worden de parels via een pistool door een luchtstroom in de spouw geblazen, terwijl in het pistool gelijktijdig een bindmiddel ontstaat, dat de parels omhult.

Het bindmiddel heeft een zodanige samenstelling dat het de PS-parels niet aantast. Wanneer de schuimparels zijn opgedroogd op de plaatsen waar zij elkaar raken, zijn ze door het bindmiddel als het ware vastgelijmd. Zo ontstaat in de spouwruimte een gebonden massa die niet meer los kan raken. Tegenwoordig zijn de gebonden PS-parels ook bestand tegen aantasting door schimmels en is waterdamp volledig doorlaatbaar. Zo kan het muurwerk als het ware blijven ‘ademen’.


Btw-tarief voor isolatie verlaagd

Sinds 1 juli 2009 is het btw-tarief voor isolatie verlaagd van 19 procent naar 6 procent. Het verlaagde tarief geldt zowel voor dak-, muur- als vloerisolatie voor woningen die ouder dan twee jaar zijn. Dit tarief geldt niet alleen op de arbeidskosten, maar sinds juni 2012 ook op isolatiematerialen die een Rc-waarde hebben van 1,3 of hoger. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijk om uw huis te isoleren, omdat u sneller kunt besparen op materiaalkosten. U valt namelijk sneller onder het lage btw tarief!

GRATIS informatie en/of offerte aanvragen:

Woonwebsite helpt u graag bij het vinden van een goede offerte of prijsindicatie voor isolatie met PS-parels. Dit gebeurt geheel GRATIS. Uw aanvraag wordt opgepakt door een Woonwebsite partnerbedrijf of partnerwebsite. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Alleen aanvragen met telefoonnummer kunnen in behandeling worden genomen.

Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: *
  Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Graag ontvang ik een GRATIS prijsopgave:
Ja Nee
Omschrijving van de werkzaamheden:
Afmetingen, materialen en andere informatie:
Wanneer wilt de werkzaamheden laten uitvoeren:
Wanneer bent u het beste bereikbaar voor vragen:
Vragen en Opmerkingen:
* = verplicht veld