Tegelvloer Reinigen Onderhoud Renovatie Vloertegels - Advies Tips en Prijs

Hoe vaak moet je een tegelvloer reinigen en onderhoud plegen?

Een tegelvloer kan bestaan uit natuursteen tegels of keramische tegels. Deze laatste zijn zowel geglazuurd als ongeglazuurd verkrijgbaar. Een geglazuurde tegelvloer is bijzonder goed bestand tegen vlekken en zorgt ervoor dat er geen rare plekken op uw tegelvloer ontstaan. Door het glazuur is de vloertegel namelijk niet meer poreus. Daar tegenover staat dat ongeglazuurde tegelvloeren langzamer sluiten door hun ruwere oppervlak.

Het voordeel van een tegelvloer is dat deze meestal weinig onderhoud vraagt

Een tegelvloer heeft veel voordelen. Zo is een tegelvloer zeer sterk, kan goed tegen een stootje en is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Maar er is meer waarom u voor een tegelvloer zou kunnen kiezen. Zo is een tegelvloer tegenwoordig met alle interieurstijlen te combineren en is de tegelvloer eenvoudig te reinigen.

Zelf tegelvloer reinigen? Hoe kun je zelf vloertegels het beste schoonmaken?

Voor mensen die niet dol zijn op schoonmaken, bieden tegels de ideale uitkomst. Je hebt er bijna geen omkijken naar en reguliere reinigingsproducten volstaan. Dit geldt zeker als je de tegelvloer op de juiste manier reinigt en schoonmaakt. Hieronder aantal tips hoed de tegelvloer te reinigen en schoon te maken:
  • Een vochtige doek laat al het vuil als sneeuw voor de zon verdwijnen;
  • Maak uw keramische tegelvloer naast de regelmatige reiniging, éénmaal per maand schoon met wat water en ammonia;
  • Natuurstenen vloeren hoeven maar twee of drie keer per jaar grondig worden aangepakt met speciale onderhoudsproducten. Laat dit professioneel doen.
Zelf de Tegelvloer Reinigen met Baksoda en SchoonmaakazijnProfessioneel Onderhoud en Renovatie van de tegelvloer. Prijs en Informatie

Ondanks het feit dat de gemiddelde tegelvloer niet veel onderhoud vergt, is het wel aan te bevelen om deze eens in de drie tot vier jaar professioneel te laten reinigen en onderhouden. Hierdoor kun je nog veel langer genieten van een tegelvloer, gemaakt van natuursteen. De steensoort of het keramiek waarvan de tegelvloer zijn bepalend voor wat er moet gebeuren en wat de prijs is ervan. Ook het vloeroppervlak en de staat waarin de vloer zich bevindt, hebben invloed op de prijs. Prijzen voor een professionele reiniging beginnen ergens bij zo'n € 250. Via onderstaande formuliertje, kun je trouwen gratis geheel vrijblijvend een kostenindicatie aanvragen voor het professioneel onderhoud aan je tegelvloer. Vergeet niet je telefoonnummer in te vullen, aangezien het vaak voorkomt dat er even telefonisch contact moet zijn om te komen tot een betrouwbare prijs.

Gratis Prijs Opvragen voor Professioneel Onderhoud van een Tegelvloer
Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: *
  Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Het vloeroppervlak in m2:
Omschrijving van de vloer:
Wanneer wilt u de klus laten uitvoeren:
Vragen en opmerkingen:
* = verplicht veld