Visgraatparket


Visgraatpaket: wat is het?

Parketvloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Een manier om een parketvloer te leggen is een visgraat motief. Omdat het motief van de parketvloer lijkt op dit van een visgraat, wordt het visgraatparket genoemd. Dit patroon wordt vaak gelegd en is daarom is ook een van bekendste patronen wanneer het om het leggen van parketvloeren gaat.

Wanneer je kiest voor een visgraat motief, kun je kiezen uit Tapis of Bourgogne. Wanneer alle stroken even breed zijn en de vloer zo'n 6 mm dik is, noemt men dit Tapis. De stroken zijn allemaal 7, 9, 12 of 14 cm breed.

Een Visgraat Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor de vloer een levensduur tot wel 100 jaar kan behalen. De latjes liggen "koud" tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer wordt op zijn beurt verlijmd op de bestaande zandcement-beton of hout met als groot voordeel dat de vloer ontzettend stil is.

Visgraatparket - houtsoorten en materialen

Een visgraatvloer kan gemaakt worden van vrijwel alle soorten hout die gebruikt worden voor het maken van een houten vloer of parketvloer. De keuzemogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Afhankelijk van de gekozen houtsoort is prima mogelijk om een visgraatvloer te hebben in combinatie met vloerverwarming.

Onderhoud visgraatparket

Om optimaal van uw visgraatparket te genieten, is het van belang om deze goed te onderhouden. Daarnaast is het belangrijk om een visgraatparket eens in de zoveel jaar een opknapbeurt te geven. Klik hier voor meer informatie over de onderhoud van uw visgraatparket »

Visgraagparket Aanbiedingen

Bent u op zoek naar een goede offerte, prijsopgave of advies voor het leggen of leveren van visgraatvloeren. Via onderstaande bedrijven kunt u gratis meer informatie of een offerte aanvragen.


Gerelateerde onderwerpen
- Parket overzichtspagina »
- Houten vloeren en parket informatie overzicht »

Visgraatparket | Visgraatvloer | Aanbiedingen | Informatie | Offerte