Amerikaanse Houten Vloer - Advies Informatie Nadelen en Voordelen

Wat is een Amerikaanse houten vloer en welke soorten zijn er?

Amerikaanse houten vloeren zijn er in veel soorten. Elke vloer met eigen voordelen en unieke uitstraling. De eigenschappen van het Amerikaans hout wordt deels bepaald door het klimaat. Hoe warmer het klimaat, hoe sneller de boom groeit en hoe zachter het hout. Sommige soorten Amerikaanse hout gedijen ook in ons Nederlandse klimaat, zoals de Amerikaanse Rode Eik. Amerikaans hout wordt veel toegepast bij de productie van parket, houten vloeren en meubels.

Houten Vloer van Rood Amerikaans Eiken

Kenmerkend voor Rood Amerikaans Eiken is de zalmroze tint die het hout heeft. Op de hardheidsschaal is deze houtsoort wat zachter dan Wit Amerikaans Eiken, maar in de praktijk is dit nauwelijks merkbaar. Rood Amerikaans Eiken wordt vrijwel altijd afgewerkt met neutrale olie, om de vlamtekening en sprekende kleur goed tot hun recht te laten komen.

Houten Vloer van Wit Amerikaans Eiken

Wit Amerikaans Eiken heeft dezelfde vlamtekening als Rood Amerikaans Eiken, alleen heeft dit type meer subtiele kleurverschillen en een gele tint. Met de keuze voor Wit Amerikaans Eiken haal je een exclusieve en levendige houten vloer in huis. De houtdelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, tot een breedte van zo'n 30 cm.

Amerikaans Kersen Vloer

Door de warme uitstraling en rustige structuur past Amerikaans Kersenhout in veel interieurs. Het is een wat zachtere houtsoort met een roodbruine kleur. In de structuur bevindt zich af en toe een kleine 'kwast'. Als je op zoek bent naar een vloer die de woning een warm karakter geeft, is Amerikaans Kersen een goede optie.

Amerikaans Essen Vloer

Amerikaans Essen wordt ook wel Olijfessen genoemd. Dit type hout is bijzonder door zijn witte tot lichtgele kleur en kleine knoesten. De knoesten zijn maar in beperkte mate toegestaan, waardoor een Amerikaans Essen vloer een strakke en egale uitstraling heeft. Een afwerking met witte olie geeft de houten vloer een eigentijds uiterlijk.


Hoe kun je Amerikaanse houten vloeren schoonmaken?

Uiteraard wil je de houten vloer goed reinigen en onderhouden. Door regelmatig stofzuigen haal je de egste zand en stof delen van het parket. Wel altijd de borstel van de stofzuiger gebruiken trouwens. Voor het intensievere behandeling kun je kiezen voor een dieptereiniging. Hierbij reinigt en desinfecteert u de houten vloer met stoom. En als de beschermlaag kale plekken gaat vertonen dan wordt het tijd voor een professionele renovatie van de vloer...uitgebreide informatie >

Gereltaeerde Informatie:
> Amerikaanse Eik - Informatie en Gebruik
> Eiken Houten Vloer - Informatie
- Frans Eiken Vloer - Informatie

Trefwoorden: Amerikaanse Houten Vloer | Advies | Informatie | Soorten | Voordelen en Nadelen
________________________________________________________________________________________________