Betonnen Trap Prijs Informatie Advies Trap van BetonBetonnen Trap. Wat zijn de mogelijkheden?

Betonnen Trap Prijs Informatie Advies Trap van Beton. Wellicht niet het eerste materiaal waar je aan denkt als je een nieuwe trap wilt uitkiezen: beton. Toch is het een eerlijk en duurzaam materiaal dat lang mee gaat. Meestal wordt de betonnen trap vooral buiten gebruikt. Maar ook in het moderne industriële woonstijl is beton een geliefd materiaal waarvan regelmatig gebruik wordt gemaakt. Natuurlijk is een betonnen trap vrij zwaar en daardoor niet altijd geschikt om binnenshuis te gebruiken. Alhoewel traptreden van beton niet perse loodzwaar hoeven te zijn. Als alternatief voor echt beton kan natuurlijk ook gekozen worden voor een betonlook trap trap te renoveren. Kortom beton biedt heel wat mogelijkheden om een trap mee te maken.

Betonnen Trap voor Buiten

Nog altijd wordt het meeste gekozen voor een betonnen trap die buiten gebruikt gaat worden. Van een aantal
betonnen traptreden kun je voor relatief weinig geld een mooie en stijlvolle trap maken die duurzaam is en lang meegaat. Dit is voor ideaal als je niveauverschil in de tuin hebt. Bijvoorbeeld als je tuin afloopt of als je in een dijkhuis woont. Op de website Betondingen.nl kun je goede voorbeelden van traptreden voor een betonnen trap vinden. Ook is er een ruim aanbod van andere betonnen bouwdelen te koop. Leuk om inspiratie op te doen als je eens wat andere elementen in je tuin wilt brengen.

Betonnen trap tussen gemetselde keermuren

Natuurlijk kun je een trap maken van losse traptreden van beton. Maar een mooi en stijlvol alternatief is een betonnen trap die geplaatst wordt tussen gemetselde muurdelen. De trap krijgt hierdoor meer stabiliteit en een zeer stijlvol, bijna klassiek uiterlijk. De met baksteen gemetselde muurdelen kun je verder verfraaien met mooie planten in stijlvolle bloempotten. Of je kies ervoor om de muur zichtbaar te laten en als onderdeel van het ontwerp van de tuin juist te accentueren.

Combinatie van een betonnen trap met ander materiaal

Als het niveau verschil dat overbrugt moet worden vrij beperkt is en de opgang niet erg stijl dan moet je vaak kiezen voor diepe traptreden. Wat een mooie en originele manier is om dit voor elkaar te krijgen is te kiezen voor diepe traptreden die gemaakt zijn van een combinatie van materialen. Een gedeelte ervan zou je kunnen maken met bijvoorbeeld straatstenen die voor de stabiliteit aan de uiteinden worden verstevigd met betonnen traptreden. Het leuke van deze oplossing is dat je een stijlvolle en mooie trap in de tuin krijgt die ook voldoende stevigheid heeft en de kans op verschuiving beperkt.

Bijpassende Informatie en Advies
- Trap Ideeën Inspiratie

Zoekwoorden: Betonnen Trap Prijs Informatie Advies Trap van Beton
________________________________________________________________________________________________