Brievenbus Brievenbussen Aanbiedingen Informatie RegelsWaaraan moet een brievenbus voldoen?

De afmetingen en plaatsing van de brievenbus zijn aan regels gebonden die vastgelegd zijn in het "Besluit brievenbussen". Daarnaast heeft PostNL nog een aantal eisen toegevoegd die bepalen in hoeverre er een buitenbus geplaatst moet worden of niet en waar de brievenbus geplaatst moet worden. Ook de brievenbus die in of naast de deur geplaatst is moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Wel kun je grotendeels zelf bepalen hoe de brievenbus eruit ziet. Als de vorm en de kleur maar niet lijken op de brievenbus van een postbedrijf. Hieronder vind je in het kort samengevat welke regels er gelden.
...Brievenbus Kopen. Bekijk de Aanbiedingen >

Regels Brievenbussen

 • Een brievenbus behoort zo dicht mogelijk bij de rijbaan van de openbare weg te zijn aangebracht. De brievenbus dient vanaf de openbare weg makkelijk bereikbaar te zijn.
 • Als uw brievenbus in of aan de woning zit, mag dat zolang dat niet meer dan 10 meter lopen vanaf de openbare weg is.
 • Bij of op de brievenbus dient een nummer te zijn aangebracht dat duidelijk aangeeft bij welke woning, gebouw of gedeelte daarvan de brievenbus behoort.
 • Een brievenbus moet zo dicht mogelijk bij de openbare weg zijn aangebracht.
 • Brievenbussen in een flat, bij appartementengebouwen of bij andere gemeenschappelijke gebouwen, dienen groepsgewijs zo dicht mogelijk bij de ingang van het gebouw geplaatst te zijn.
 • Bij galerijflats mogen brievenbussen ook op de verdiepingen zijn aangebracht, maar alleen als alle verdiepingen met één lift te bereiken zijn en de brievenbussen groepsgewijs direct bij de lift bevestigd zijn.
 • Post bestemd voor geadresseerden op recreatieterreinen wordt niet aan huis bezorgd. Brievenbussen voor personen die op recreatieterreinen verblijven, dienen groepsgewijs bij de ingang van zo’n terrein te worden geplaatst.
 • De brievenbusgleuf moet liggend zijn aangebracht en minimaal 26,5 cm lang en 3,2 cm hoog zijn.
 • De brievengleuf dient horizontaal in een verticaal vlak of in het bovenvlak van de brievenbus te zijn aangebracht en bevindt zich bij voorkeur 1,1 meter boven de grond, maar niet lager dan 0,6 meter of hoger dan 1,8 meter.
 • De hoogte van de brievenbus mag niet hoger dan 1,8 meter zijn. De voorkeurshoogte is 1,1 meter.
 • De brievenbus moet zo zijn aangebracht dat het inwerpen van de post geen verwondingen kan veroorzaken.
 • De bewaarruimte achter de inwerpopening moet minimaal 15 cm diep, 27 cm breed en 38 cm hoog zijn.
Brievenbussen Aanbiedingen en Kopen

Een brievenbus kun je tegenwoordig prima online kopen. Er is een vrij groot aanbod van brievenbussen te kop. Onderstaand vind je een aantal webshops waar je een goed aanbod van brievenbussen kunt kopen. In het gekleurde gedeelte van de pagina vind je trouwens ook al wat door de redactie geselecteerde aanbiedingen van brievenbussen.

- Deurbeslag (Brievenbussen en Briefplaten) >

- Bol Aanbiedingen van Brievenbussen >
Gerelateerde Informatie:
- Brievenbus Aanbiedingen Overzicht
- Brievenbus Tochtafsluiters

Zoekwoorden: Brievenbus Brievenbussen Aanbiedingen Informatie Kopen Prijs Regels
________________________________________________________________________________________________