De voordelen van schuifdeuren in huis
In woningen zie je het nog niet heel vaak, maar het heeft wel flink wat voordelen. Het gaat om stalen schuifdeuren. Naast dat het heel handig en nuttig is, zien schuifdeuren er ook nog eens mooi uit. Ben je toe aan een nieuw interieur en wil je ook je deuren vervangen? Overweeg dan om schuifdeuren te laten plaatsen. Wat zijn nou nog meer voordelen van schuifdeuren?

Het scheelt heel wat ruimte

Wanneer je klassieke openslaande deuren hebt, heb je altijd te maken met de draaicirkel van de deur. Hierdoor kan je de ruimte die de deur daarvoor in beslag neemt, niet gebruiken om meubels neer te zetten of iets anders mee te doen. Bij schuifdeuren heb je dat probleem niet. Deze heeft geen grote draaicirkel, waardoor je die ruimte veel beter kan gebruiken. Vooral in kleine woningen of kleine kamers kan dit erg handig zijn. Het lijkt een klein verschil te zijn, maar het kan voor flink wat winst van ruimte zorgen.

Nooit meer dichtslaande deuren

Je kent het wel. In de zomer wil je de boel laten luchten, waardoor je ramen en deuren open hebt staan. Met de eerste de beste windvlaag waait de deur dicht waardoor je erg schrikt en met hartkloppingen op de bank zit. Met schuifdeuren heb je daar geen last meer van. Deze kan je gemakkelijk open laten staan, zonder dat deze uit zichzelf dicht gaat. Je kan daardoor makkelijk de deuren open laten staan en daardoor de warmte uit huis krijgen. Daarnaast is het ook een voordeel bij kinderen. Na een verhitte discussie willen die nog wel eens de deur dicht gooien en stampend de trap op lopen. Door schuifdeuren te plaatsen, kan de deur niet meer dichtgegooid worden na een verhitte discussie.

Een extra ruimte creëren

Schuifdeuren zijn uitermate geschikt om verschillende ruimtes in het huis te splitsen of juist één geheel van te maken. In jaren 30 woningen zie je vaak dat de woonkamer en eetkamer gesplitst zijn en afgesloten worden met schuifdeuren. Wanneer de deuren dicht zitten, heb je twee afzonderlijke ruimtes. Heb je de behoefte aan een grotere ruimte? Dan hoef je de schuifdeuren alleen maar open te zetten. Zo betrek je beide ruimtes bij elkaar en vormt het een groot geheel. Dat geldt ook voor andere ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een extra opslaggedeelte in de slaapkamer. Met een schuifdeur kun je deze ruimte gemakkelijk afsluiten. Wil je deze ruimte wel weer betrekken bij de rest van de kamer? Dan hoef je de deur alleen maar open te zetten.

________________________________________________________________________________________________