Dit maakt een stevige aluminium trap onmisbaar voor huishoudens
Het schoonmaken van de ramen rondom je woning of het legen van de dakgoten wil je op een veilige manier kunnen doen. Een aluminium trap is om deze reden onmisbaar voor huishoudens. Nog altijd komt het voor dat gezinsleden op onveilige wijze klusjes op hoogte proberen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een eetkamerstoel bij het vervangen van de fitting van een lamp, of het schilderen van de muur. De kans op letsel is onnodig groot bij zo’n werkwijze. Tegelijkertijd heb je als particulier geen professionele bordestrap nodig om klussen uit te kunnen voeren. Een verrijdbare bordestrap wordt voornamelijk gebruikt binnen magazijnen en in de industrie. Wat voor type trap is dan wel geschikt? In dit artikel lees je er meer over.

Huishoudens hebben baat bij enkel- of dubbel oploopbare trap

Kijk eens naar het assortiment van een aanbieder als Alga.nl. Dit geeft een goed beeld van de verschillende soorten trappen waaruit je kunt kiezen. Voor particulier gebruik zijn met name de enkel- en dubbel oploopbare trappen interessant. Kies voor een model van aluminium; deze zijn relatief licht en daardoor makkelijk mee te nemen. Daarbij zijn ze stevig en duurzaam, ze gaan vele jaren mee. Het voordeel van een dubbel oploopbare trap ten opzichte van een enkel oploopbaar model zit in het feit dat je de trap minder vaak hoeft te verplaatsen.

Naast de aluminium trappen zijn ook modellen van kunststof interessant. De isolerende eigenschappen van kunststof komen onder meer van pas bij klussen gerelateerd aan de elektrotechniek in huis. Denk aan het monteren van een nieuwe lamp of het verleggen van de elektra.

Elementen om rekening mee te houden bij een trap kopen

Heb je een geschikt type trap gevonden? Er zijn in dat geval nog enkele aspecten om rekening mee te houden. Kies bijvoorbeeld alleen voor trappen die voldoen aan de eisen gesteld in de Warenwet. Dit betekent onder meer dat een enkel oploopbare trap moet aansluiten bij de eisen die gesteld worden in de NEN 2484-norm. Een ander aspect is de maximale belasting van de trap. Evenals dat de maximale hoogte meespeelt. Je wilt voorkomen dat je jezelf voortdurend ver uit moet strekken bij het schoonmaken van de gevel. Dit is onnodig gevaarlijk en zorgt voor een groot risico op letsel! Kies voor een trap met anti-slip treden om het risico op uitglijden tot een minimum te beperken.

Bijpassende informatie en advies
- Trap ideeen

________________________________________________________________________________________________