Draadglas Veiligheidsglas
Wat is breukwerend draadglas?

Draadglas is opgebouwd uit vele stalen draden die het glas bij een breuk bijeen houden. Het glas is brandvertragend tot ongeveer 30 minuten en eveneens inbraakvertragend. Er bestaan verschillende soorten draadglas, namelijk blank, brute en glad. Ook bestaat er gepolijst draadglas. Doordat draadglas in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, wordt het zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan lichtkappen, scheidingswandjes en in douchecabines.

Het gevaar van glas

Op bepaalde plekken kan het gevaarlijk zijn om glas te gebruiken. Bijvoorbeeld in een voordeur, een toegangsdeur van een school of een tafel van glas. Het is mogelijk om glas te plaatsen dat niet uiteen kan vallen in duizenden stukjes. Ook is mogelijk glas te plaatsen wat inbraakwerend is, bijvoorbeeld in een toegangsdeur van een woning. In het Bouwbesluit dat opgesteld is door de overheid staat: 'daar waar u gevaar verwacht, moet u veiligheidsglas gebruiken'.


Zoek en vergelijk kozijnen!

Als u bijpassende kozijnen koopt wilt u verzekerd zijn van kozijnen die betaalbaar zijn, goed bij uw woning passen, eenvoudig te onderhouden zijn en jarenlang meegaan. Als u verschillende offertes aanvraagt bij verschillende aanbieders, kunt u een overzicht krijgen van uw mogelijkheden en zo een goede keuze maken.


Draadglas | Veiligheidsglas | Advies | Informatie | Offerte | Prijsopgave