Drempelhulp Kopen Prijs Uitleg Werking


Wat is een drempelhulp en wat is de prijs ? Hoe werkt een drempelhulp? Welke soorten drempelhulpen zijn er te koop?Wat is een drempelhulp? Waarvoor kun je deze gebruiken?

Bij het betreden van een huis, een winkel of een kantoor moet je vaak eerste een vrij hoge drempel over. En die drempel is vaak een lastig obstakel voor mensen die gebruik moeten maken van een rollator of een rolstoel. Om de toegang van een gebouw toch mogelijk te maken voor kan er gebruik gemaakt worden van een zogenaamde drempelhulp. Deze drempelhulp kun je zien als een soort van oprit. De drempelhulp wordt tegen de drempel aangelegd en loopt dan geleidelijk af naar het straatniveau of de vloer die ervoor ligt. Binnenshuis kan een drempel ook lastig zijn. En als het niet mogelijk is om deze te verwijderen kun je ook aan beide zijden drempelhulpen plaatsen zodat mensen met een rollator of rolstoel toch over de drempel kunnen komen.

Wat is de prijs van een drempelhulp?

De prijs van een drempelhulp is sterk afhankelijk van de uitvoering en het gebruikte materiaal. Eenvoudige, niet verstelbare drempelhulpen, gemaakt van kunststof, kun je al kopen voor een bedrag van zo'n € 50. Maar kiest je voor een betere uitvoering en een model dat verstelbaar is en een wat langere oprit heeft dan moet je rekening houden met een bedrag zo'n € 100 tot € 200. En dan is er nog de inklapbare drempelhulp. Dat is een uitvoering die je overal kunt gebruiken en zelfs kunt meenemen. Als je deze uitvoering zou willen kopen moet je rekening houden met een bedrag van zo'n kleien € 300. Ben je van plan een van de drempelhulpen te kopen, dan kun je soms ook een deel van de kosten vergoed krijgen door de gemeente of je zorgverzekering.

Welke soorten drempelhulpen zijn er?

Er zijn verschillende soorten drempelhulpen die elke hun eigen voordelen en nadelen hebben. Hieronder is uitleg te vinden hierover.

Inklapbare drempelhulp Dit is eigenlijk de meet luxueuze uitvoering. Zoals de naam al zegt is het grote voordeel dat deze uitvoering inklapbaar is. Hierdoor hoef je hem niet altijd te laten liggen en kun je hem neerleggen zodra het noodzakelijk is. Ook is het inklapbare model gemakkelijk mee te nemen. Meestal is deze uitvoering gemaakt van hoogwaardig aluminium zodat het gewicht geen probleem is.

Drempelplaat Dit is een model dat je als het ware op de drempel plaatst. Gemaakt van aluminium is deze uitvoering relatief licht en gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen. De prijs is meer dan de helft lager dan de inklapbare uitvoering. De drempelplaats is geschikt voor rolstoelen en rollators. Maar ook ideaal om steekwagentjes en karretjes gemakkelijker over een drempel te krijgen.

Eenvoudige drempelhulp
De eenvoudigste drempelhulp is goedkoopste uitvoering die meestal gemaakt is van rubber of kunststof. Er zijn diverse hoogtes leverbaar. Dus het is van belang om goed op te meten welke hoogte de drempel heeft en daar de passende uitvoering bij te zoeken.

Bijpassende Informatie en Advies
- Aangepaste Keuken
- Aangepast Toilet
- Inloopdouche >

Informatie afbeelding: Monozorg

Zoekwoorden: Drempelhulp Kopen Prijs Uitleg Werking Drempelplaat Drempelhulpen
________________________________________________________________________________________________