Uitgelicht: Duurzame vloeren
Duurzaamheid is een thema waar steeds meer waarde aan wordt gehecht door de samenleving. Dit geldt ook op het gebied van wonen, en om meer specifiek te zijn je vloer. Duurzame vloeren zullen dan ook een blijvertje zijn op het gebied van de inrichting van woningen. Daarbij zijn er vele soorten duurzame vloeren te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar welke soorten duurzame vloeren in trek zijn? In deze blog hebben we enkele varianten voor je uitgelicht.

Gebruikte tapijttegels

In de eerste plaats zijn er gebruikte tapijt tegels. Via plekken als Sparo worden deze tegels volop verkocht. Deze vloer wordt als duurzaamheid beschouwd doordat de tegels hergebruikt worden. Je kunt deze tegels voor allerlei toepassingen benutten. Denk dan bijvoorbeeld aan een kantoor of ruimte die geluiddempend moet zijn. Gebruikte tapijttegels zijn dus niet alleen maar duurzaam, maar ook een ideale toevoeging aan je interieur.

Bamboe vloeren

Ten tweede zijn er bamboe vloeren. Dit is een materiaal dat steeds meer wordt gebruikt in allerlei verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan tassen of meubels, maar dus ook aan vloeren. Bamboe is niet alleen maar sterk, het ziet er ook nog eens mooi uit in je interieur. Daarnaast is bamboe een materiaal dat erg duurzaam is. Dit komt doordat het snel groeit. Bamboe vloeren zijn dus niet alleen maar een aanwinst voor je interieur, maar ook nog eens goed voor het milieu.

Een jute tapijt

Tot slot is er nog een optie die steeds vaker wordt gekozen, en dat is een jute tapijt. Dit tapijt is gemaakt van de vezels van de jute plant. Deze vezels zijn sterk en duurzaam, waardoor het een ideale vloer is. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk in onderhoud, waardoor je er weinig omkijken naar hebt. Een jute tapijt is dus de perfecte optie als je op zoek bent naar een duurzame vloer.

Al met al is de selectie aan duurzame vloeren groeiende. De drie opties die we in deze blog voor je hebben uitgelicht, beschikken ieder over unieke kenmerken die je woning een boost kunnen geven op het gebied van duurzaamheid. Voor welke variant ga jij kiezen?

Bijpassende informatie en advies
- Vloeren

________________________________________________________________________________________________