Elektrische dakramen: zo handig!
Wanneer het aankomt op het inrichten en renoveren van zolders, kiezen veel mensen ervoor om dakramen te installeren. Deze dakramen brengen niet alleen meer natuurlijk licht in de ruimte, maar versterken ook het gevoel van ruimte. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van elektrische dakramen, die veel meer comfort bieden dan je wellicht zou denken.

Makkelijk open en dicht

Dakramen op zolders zitten vaak op lastig bereikbare plekken. Veel mensen moeten nog steeds hun dakramen met de hand openen en sluiten, soms zelfs met behulp van een stok, en dat kan behoorlijk onhandig zijn. Het kan zelfs leiden tot de nodige frustraties. De oplossing is elektrische bediening voor velux dakramen. Met slechts één druk op de knop kun je niet alleen het dakraam zelf openen en sluiten, maar ook de zonwering regelen. Zo kun je je dakramen een stuk eenvoudiger en handiger bedienen.

Elektriciteit of zonne-energie

Bezig met een grondige zolderrenovatie? Laat dan nieuwe elektrische dakramen installeren. In dat geval kun je elektriciteitskabels voorzien om de elektrische motor van de dakramen van stroom te voorzien, wat ervoor zorgt dat je dakramen altijd probleemloos kunt bedienen. Maar ook voor degenen die hun bestaande dakramen willen upgraden naar elektrische exemplaren, is er een handige oplossing beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld een set op zonne-energie vinden. Met deze set kun je in een handomdraai van een tuimelvenster een elektrisch bediend dakraam maken. Dit is niet alleen handig, maar ook milieuvriendelijk.

Bescherming tegen regen

Elektrische dakramen hebben nog een geweldig voordeel: de meeste ervan zijn uitgerust met een handige regensensor. Als het begint te regenen, reageert het dakvenster automatisch door zichzelf te sluiten. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over openstaande ramen tijdens een onverwachte regenbui. Het biedt gemoedsrust, vooral als je niet thuis bent en bent vergeten de ramen te sluiten.

Domotica-link

Elektrisch bediende dakramen worden pas echt slim wanneer je ze koppelt aan een domoticasysteem. Dit opent de deur naar allerlei handige functies die het comfort en de energie-efficiëntie van je huis naar een hoger niveau tillen. Een van de grote voordelen van deze domoticakoppeling is dat je de verwarming automatisch kunt verlagen wanneer het raam openstaat. Dit bespaart niet alleen op stookkosten, maar draagt ook bij aan een energiezuiniger huis. Daarnaast kun je zelfs meldingen ontvangen op je smartphone als een raam na een bepaald tijdstip nog openstaat, waardoor je huis zowel veilig als energiezuinig blijft. Het is de perfecte combinatie van comfort en efficiëntie!

Bijpassende informatie en advies
- Kozijn en raam

________________________________________________________________________________________________