Figuurglas en PatroonglasFiguurglas is decoratief

Glassoorten met een patroon worden figuurglas genoemd. Vrijwel ieder huishouden heeft wel iets van figuurglas in huis. Er zijn vele varianten, onder meer met blokjes, streepjes of juist een onopvallend patroon. Figuurglas kent verschillende toepassingen. Het wordt toegepast vanuit esthetisch oogpunt, bijvoorbeeld bij zijruitjes van voordeuren of bij tussendeuren in een woning. Door het gebruik van figuurglas kunt u eveneens privacy creëren. Dit is vaak het geval bij windschermen op een (dak)terras of bij douchedeuren. Ook de lichtinval wordt door dit glas minder.

Fabricatie

Om het gewenste patroon in het glas te krijgen, gaat het glas aan het eind van de glasoven tussen twee walsen door. Deze walsen persen het gewenste patroon in het glas. Dit gebeurt onder hoge temperatuur. Het glas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan in vrijwel elk soort isolatieglas worden gebruikt. Ook kan figuurglas worden gehard, gelaagd en gematteerd.


Ook kozijnen kopen? Vergelijk!

Bent u ook bezig met de aanschaf van nieuwe kozijnen? Er zijn talloze aanbieders van kozijnen, maar welke past nou het beste bij u qua prijs en service? Door verschillende offertes bij verschillende aanbieders aan te vragen, kunt u deze vergelijken op voor u belangrijke punten. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.


Firguurglas | Patroonglas | Advies | Informatie