GrindvloerWat is een grindvloer?

Als u denkt aan grind, dan denkt u waarschijnlijk aan een tuinpad of oprit. Tegenwoordig ziet u echter ook grindvloeren voor in huis. Deze grindvloeren bestaan uit talloze kleine steentjes, die bij elkaar met epoxyhars en verharder gedrukt zijn tot een geheel.

Waarom een grindvloer?

Door de samenstelling van talloze kleine steentjes kunt u met een grindvloer allerlei bijzondere kleur-patronen krijgen. Ook zorgt de hars ervoor dat de vloer warm aanvoelt. En voor grote oppervlaktes is een grindvloer ook prachtig. De vloer is namelijk geheel naadloos!

Waar kunt u een grindvloer leggen?

Een grindvloer kunt u in principe overal leggen waar u wilt. Van woonkamers, slaapkamers tot keukens en de hal. Echter is het af te raden om het in de badkamer te leggen. Dit omdat het risico op lekkage bij grindvloeren groter is dan bij andere vloeren. Ook de trap wordt afgeraden.

Hoe onderhoudt u een grindvloer?

Een grindvloer vereist de nodige onderhoud. De open structuur van de samengeperste steentjes zorgt ervoor dat stof en vuil zich hierin kan ophopen in. Dit maakt de vloer een broeinest van bacteriën. Alleen stofzuigen is niet genoeg! Lees verder...

Gerelateerde onderwerpen:
- Grindvloer reinigen »
- Grindkorreltapijt »
- Siergrind »

Grindvloer | Informatie