Houten Vloer Schoonmaken Advies Tips Prijs InformatieHoe een Houten vloer schoonmaken? Advies Tips Prijs Informatie

Houten Vloer Schoonmaken Advies Tips Prijs Informatie. Bij het houten vloer schoonmaken, is het simpelste advies dat je zeer regelmatig stofzuigt en veegt. Wat namelijk vooral schadelijk is voor een houten vloer en parket is het schurende effect dat zand en ander stof en vuil kan hebben. Zeker als er veel met buitenschoenen over de houten vloer gelopen wordt en het zand en vuil niet regelmatig verwijderd worden, kunnen makkelijk krassen, kale plekken en andere beschadigingen ontstaan in de toplaag van de houten vloer. En juiste deze toplaag beschermt je houten vloer en parket tegen de inwerking van allerlei zaken die het hout kunnen aantasten. Elke kale plek, kras of andere beschadiging van de toplaag maakt de kans groter dat de houten vloer of parket onherstelbaar aangetast worden. Het regelmatig schoonmaken van de houten vloer of parket is daarom noodzakelijk. Het is trouwens niet heel veel werk en zorgt ervoor dat je veel langer van de houten vloer kunt genieten.

Houten vloer schoonmaken met schoonmaakmiddel

Als je de houten vloer goed zand- en vuilvrij houdt, dan is het schoonmaken met een schoonmaakmiddel niet echt noodzakelijk. Sterker nog als je te vaak de vloer reinigt met schoonmaakmiddel doet dit meer kwaad dan goed. Natuurlijk kan het zijn dat de houten vloer op sommige plekken wat vuil is geworden. Als dit geen slijtage is dan kan het helpen om deze plekken extra schoon te maken met een schoonmaakmiddel. Het wel van belang om een schoonmaakmiddel te gebruiken dat voor houten vloeren en parket bedoeld is en dat de gebruikte toplaag niet aantast. In het gekleurde vlak op deze pagina vind je een aantal aanbiedingen van schoonmaakmiddelen voor houten vloeren.

Hoe kun je de houten vloer het beste dagelijks schoonmaken? Advies en Tips

Als je dagelijks je vloer met een swiffer of andere zachte veger schoonmaakt het meeste vuil, zand en kattenbakkorrels opveegt dan beperkt je de slijtage van je houten vloer aanzienlijk. Er komen minder snel kale plekken en het vuil kan zich niet hechten. Ook zie je echte vlekken of vieze plekken sneller zodat je eerder kunt handelen.
  • Veeg dagelijks je houten vloer met een zachte veger. Doe dit met beleid. Als je te hard zand wegveegt, krijg je juist krassen!
  • Maak vlekken op de houten vloer direct schoon. Betreft het een vloeistof, dep deze dan eerst weg met een vochtopnemende doek.
  • Maak niet te vaak schoon met schoonmaakmiddel en controleer of je vloer tegen het schoonmaakmiddel kan.
  • Gebruik met stofzuigen altijd de zachte borstel en oefen niet te veel druk uit tijdens het stofzuiger anders maak je zelf krassen
  • Doe je buitenschoenen uit voordat je naar binnen gaat. En zorg ervoor dat zand en ander vuil niet mee naar binnen worden genomen.
  • Leg onder een bureaustoel met wieltjes die intensief gebruikt wordt een beschermmatje
  • Op een plek waar je veel zit zou je onder de voeten een vloerkleed kunnen leggen om slijtage met de voeten minder kans te geven.
  • Ga als je iets hebt gemorst op de houten vloer niet te hard boenen. De kans is dan aanwezig dat je de vlek juist inwrijft.
Houten vloer schoonmaken Grondig en diep reinigen

Is je houten vloer echt vuil dan kun je kiezen voor een dieptereiniging. Hierbij reinig en desinfecteer je de houten vloer met stoom en maak je de vloer intensiever schoon dan wanneer je er een alleen dweil overheen haalt. De houten vloer wordt dan geheel ontdaan van ingelopen vuil, oude waslagen en vlekken. Het is wel aan te raden na deze dieptereiniging de houten vloer te voorzien van een nieuwe laag onderhoudsolie. Deze manier van houten vloer schoonmaken vergt wel behoorlijk wat vakkundigheid. Om ervoor te zorgen dat het goed gebeurt, kun je hiervoor een vakkundig bedrijf in de arm nemen. Via onderstaand formulier kun je gratis een prijsopgave vragen of vragen stellen over de mogelijkheden.

Houten Vloer Laten Schoonmaken en Renoveren Prijs Informatie

De beschermlaag van een houten vloer is altijd aan slijtage onderhevig. Dit is zeker het geval in een huishouden met kinderen en huisdieren. Voor het behoudt van het parket of de houten vloer is het van belang dat de beschermlaag in tact is. Als dit niet meer het geval is, kunnen vuil en vloeistoffen in het hout dringen en kan onherstelbare schade aanbrengen. Daarom is het van belang dat de beschermlaag goed is en de hele vloer beschermd. Eens is de zoveel jaren is een grondige opknapbeurt waarbij de vloer geschuurd wordt en een nieuwe beschermlaag wordt aangebracht van groot belang. Schakel hiervoor altijd een vakkundig en betrouwbaar bedrijf in. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van de intensiteit waarmee de vloer belast wordt. Via onderstaand formulier kun je gratis en geheel vrijblijvend een prijsopgave aanvragen.
Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: * Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Oppervlakte in m2 van de vloer:
Wat voor soort vloer betreft het:
Wanneer wil je de werkzaamheden laten uitvoeren:
Vragen en opmerkingen:
* = verplicht veld


Vlekken en krassen in de houten vloer. Hoe kun je die behandelen?

Heeft je houten vloer of parket een kras of een hardnekkige vlek, dan is het mogelijk deze bij te werken met olie of was. Doe dit met beleid. Er is wel het risico dat er in het begin enig kleurverschil kan ontstaan met de rest van de vloer die je op dat moment niet behandelt. Bij twijfel kun je er beter een specialist bijhalen voordat je aan de slag gaat. Zo voorkom je grotere problemen. Via bovenstaand formulier kun je hiervoor gratis en vrijblivend een aanvraag doen.

Houten Vloer Schoonmaken - De houten vloer in de olie of was zetten

Heb je een massief houten vloer dan is het goed om deze minimaal 1x per jaar goed in de olie of was te zetten. Dit zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat. Voordat je dit doet is het wel van belang om de vloer grondig schoon te maken met een speciaal hiervoor bedoeld schoonmaakmiddel.

Schuren van de houten vloer en een afdeklaag aanbrengen

Is de slijtage van de houten vloer of het parket duidelijk zichtbaar dan wordt het tijd om een nieuwe afdeklaag aan te laten brengen. Hiervoor moet de vloer eerst geschuurd worden. Het schuren van parket is een klus die behoorlijk wat vakkundigheid vergt en waarbij je gebruik maakt van speciale machines. Ons advies is dit te laten doen door een vakkundig en gespecialiseerd bedrijf. Als je precies wilt weten wat de prijs voor de renovatie van de houten vloer is, kun je via bovenstaand formulier gratis een offerte of meer informatie aanvragen.

Hoe een Houten Vloer Schoonmaken - Instructie VideoBijpassende Informatie Advies en Tips
> Laminaat Schoonmaken Advies en Informatie
> Houten Vloer Onderhoud en Renovatie Overzicht
> Parket Schoonmaken Advies en Tips
- Zelf Houten Vloer Schuren

Laatste wijziging pagina Houten Vloer Schoonmaken: 20 oktober 2017

Zoekwoorden: Houten Vloer Schoonmaken Reinigen Advies Tips Prijs Informatie
________________________________________________________________________________________________