HR+ Isolatieglas


Hoog Rendement (HR) Isolatieglas

HR+ glas isoleert beter dan normaal dubbel glas door de edelgassen die tussen de glasplaten zit. Hierdoor lekt er geen warmte weg en dit voelt u in uw portemonnee. Per jaar is het mogelijk tot 450 euro te besparen. Daarnaast houdt u het binnenshuis lekker warm en bespaart u het milieu. De aanschaf van HR+ glas verdient u binnen zeven tot negen jaar terug.

Nadelen HR+ glas

HR beglazing laat ongeveer één procent minder licht door dan dubbel glas zonder coating. Dit verschil in licht merk je niet op, alleen als je verschillende soorten glas naast elkaar zet. Verder heeft HR+ glas weinig nadelen.

Wat is dubbel glas precies?

Dubbel glas bestaat uit twee of drie glasplaten, met daartussen een holle ruimte. Dit wordt de spouw genoemd. In de spouw zit droge lucht. Een spouwbreedte van 15 mm heeft de beste isolerende werking. Tussen de glasplaten van HR+ en HR++ glas zit een edelgas, meestal argon. Deze gassen hebben een sterkere isolerende functie dan normale lucht. Een ander voordeel van het HR glas is de coating die aan de binnenkant van het glas zit. Deze coating houdt warmte tegen, maar laat zonlicht grotendeels door.

Subsidie op dubbele beglazing

Gemeentes geven soms subsidie na de aanschaf van dubbele beglazing. Dit is afhankelijk van de plek van uw woning. Heeft u last van geluidsoverlast door weg- of treinverkeer of industrie? Informeer bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn. De eventuele toekenning van subsidies en de hoogte daarvan verschillen per gemeente.

HR + Glas plaatsen

Bent u aan het twijfelen tussen HR+ glas en standaard dubbel glas? Laat u dan deskundig inlichten door een deskundige professional.


Bijpassende kozijnen nodig? Vergelijk!

Het vervangen van glas kan een mooie mogelijkheid zijn om ook gelijk uw kozijnen op te knappen. Dan wilt u natuurlijk wel kozijnen die geplaatst worden tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding. Hoe u dat doet? Zoveel mogelijk offertes aanvragen bij verschillende aanbieders en deze vergelijken op punten die voor u belangrijk zijn, zoals prijs en misschien wel service.

Zoekwoorden: HR+ Glas | Hoog Rendement Glas | Isolatieglas | Advies | Informatie | Offerte | Prijsopgave
________________________________________________________________________________________________