HR++ Isolerend Glas


HR++ Isolatieglas levert veel energiebesparing op

HR++ glas isoleert beter dan normaal dubbel glas. Dit komt door de edelgassen die tussen de glasplaten zit. Hierdoor lekt er geen warmte weg en dit voelt u in uw portemonnee. Vervangt u uw normale beglazing door dubbel HR++ glas, dan bespaart u in een gemiddelde woning ongeveer 650 m3 gas per jaar (ongeveer 436 euro). Deze beglazing is de duurste in aanschaf, maar isoleert het beste.


Nadelen HR++ glas

Door de sterke isolerende werking van HR++ glas kan er condensvorming optreden. Dit komt doordat de temperatuur van de buitenruit relatief laag is. Condensvorming ontstaat meestal 's nachts en gaat in de loop van de ochtend weer weg. Vrijstaande woningen en woningen in de buurt van water kunnen langer last hebben van vocht op de ruiten. Ook is het mogelijk dat er vochtproblemen ontstaan in het huis. Dit kunt u oplossen door de woning verder te isoleren.

Wat is dubbel glas precies?

Dubbel glas bestaat uit twee of drie glasplaten, met daartussen een holle ruimte. Dit wordt de spouw genoemd. In de spouw zit droge lucht. Een spouwbreedte van 15 mm heeft de beste isolerende werking. Tussen de glasplaten van HR+ en HR++ glas zit een edelgas, bijvoorbeeld argon. Deze gassen hebben een sterkere isolerende functie dan normale lucht. Een ander voordeel van het HR glas is de coating die aan de binnenkant van het glas zit. Deze coating houdt warmte tegen, maar laat zonlicht grotendeels door.

Subsidie op dubbele beglazing

Gemeenten geven soms subsidie na de aanschaf van dubbele beglazing. Dit is afhankelijk van de plek van uw woning. Heeft u last van geluidsoverlast door weg-, treinverkeer of industrie? HR ++ glas kan uitkomst bieden. Informeer bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Aanbiedingen HR++ glas

Ben u op zoek naar HR++ glas of kozijnen voor uw raam of glaswerk? Vraag (gratis) een offerte aan en laat u informeren en adviseren.Zoekwoorden: HR++ Glas | Isolerend Glas | Isolatieglas | Advies | Informatie | Offerte | Prijs
________________________________________________________________________________________________