Kozijnen Vervangen Voordelen Kunststof Kozijnen

Zijn je kozijnen aan vervanging toe? Denk dan eens aan kunststof kozijnen!

Heb je net een huis gekocht of ga je een nieuw huis kopen? Dan is het verstandig ook eens goed over de kozijnen na te denken. Zeker wanneer je een bestaand huis koopt waarbij de kozijnen duidelijk aan vervanging toe zijn. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig veruit het populairst. En dat heeft zo zijn redenen. Kunststof kozijnen bieden je namelijk veel voordelen.Betere isolatie van Kunststof Kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een hogere isolatiewaarde dan de houten kozijnen of aluminium kozijnen die vervangen moeten worden. Ook het HR++ glas van tegenwoordig heeft een veel hogere isolatiewaarde (en dempt meer buitengeluiden) dan het glas dat in de meeste oudere woningen zit. Door de hogere isolatiewaarde van het glas en de kozijnen blijft het warmer in huis waardoor de stookkosten verlaagd worden. En dat is natuurlijk erg prettig voor je portemonnee!

De hogere isolatiewaarde is ook een voordeel wanneer je je huis nog eens wilt verkopen. Je huis krijgt dan namelijk een energielabel, dat de energiezuinigheid van je huis aangeeft. Een beter energielabel betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Een huis met kunststof kozijnen en HR++ glas is een stuk energiezuiniger wat voor kopers (en het milieu) uiteraard heel interessant is.

Inbraakwerend

Kunststof kozijnen houden inbrekers beter tegen dan houten kozijnen. Glaslatten zitten bij kunststof kozijnen altijd aan de binnenkant, waardoor inbrekers het glas niet zo eenvoudig uit het kozijn kunnen halen. Nieuw hang- en sluitwerk is vaak standaard voorzien van een 5-puntsvergrendeling en haaksloten waardoor het ook meer inbraakwerend is dan het huidige hang- en sluitwerk in de woning.

De voordelen van onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hoef je nooit te schilderen. Bovendien zijn er bepaalde soorten kunststof met HDF (High Definition Finishing), zoals Rehau kunststof, die heel hard zijn en daardoor minder vuil aantrekken. Hierdoor zijn deze kunststof kozijnen heel gemakkelijk schoon te maken. Standaard zijn de ramen van kunststof kozijnen naar binnen draaiend, waardoor je ook op de bovenverdieping de beglazing en de kozijnen van binnenuit kunt schoonmaken. Je hoeft niet meer buitenom met de trap wat je veel tijd en moeite bespaart bij het schoonmaken.

Met kunststof kozijnen betaal je niet langer te veel aan energie en je geeft inbrekers het nakijken. Daarnaast worden buitengeluiden beperkt en worden terugkerende schilderkosten voorkomen. Ook bespaar je veel tijd met schoonmaken door naar binnen draaiende ramen. Je leest het, er zijn veel redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen. Laat je uitgebreid informeren door een leverancier zoals Jansma Burdaard en ontdek of kunststof kozijnen bij jou en bij je huis passen!

Zoekwoorden: Kunststof Kozijnen Voordelen | Isolatiewaarde | Inbraakwerend | Onderhoudsvriedenlijk
________________________________________________________________________________________________