Kurkvloer Schoonmaken - Advies Informatie en Tips


Hoe kun je een kurkvloer schoonmaken?

Met een druk leven wil je zo min mogelijk tijd besteden aan schoonmaken. Zo ook aan het schoonmaken van de vloer. Het grote voordeel van een kurkvloer is dat je deze vrij eenvoudig kunt schoonmaken door de harde toplaag die als bescherming van het kurk dient. Als je met regelmaat de vloer stofzuigt om binnengelopen vuil, zand en kattengrit te verwijderen, is dat meestal al voldoende. Wel altijd de borstelstand van de stofzuiger gebruiken om krassen te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook de kurkvloer met een zachte en stofopnemende doek vegen. Een swiffer of ander systeem werkt prima! Als je daarnaast eens in de paar weken met een licht vochtig gemaakt doek de kurkvloer reinigt, dan houdt deze glans. Gebruik geen allesreiniger. De meeste zeep maakt de vloer juist dof en plakkerig. Je zou kunnen overwegen om zo nu en dan een speciaal schoonmaakmiddel voor de kurkvloer te gebruiken. Maar doe dit niet te vaak en lees goed de gebruiksaanwijzing voordat je aan de slag gaat.

Wat kun je doen als er krassen of kale plekken op de kurkvloer zitten?

De harde beschermlaag van de kurkvloer gaat over het algemeen lang mee. Maar door langdurig en intensief gebruik kan deze toch wat aangetast worden. Krasjes en kale plekken worden dan zichtbaar. Als dit het geval is, wordt het tijd om je kurkvloer een grondige opknapbeurt te geven. Dit gebeurt door de vloer licht te schuren. Hiervoor zijn speciale middelen beschikbaar. Nadat je dit gedaan hebt, kan met een roller een nieuwe beschermlaag aangebracht worden. Soms is het verstandig om dat laatste nog een keer te herhalen. Het schuren van een kurkvloer is trouwens wel behoorlijk risicovol. Dat blijkt wel uit het feit dat veel bedrijven dit niet willen doen omdat de kans op schade groot wordt geacht.

De kurkvloer laten opknappen

Natuurlijk kun je de kurkvloer ook laten opknappen. Zeker als je niet zo handig bent of er gewoon geen zin in hebt, is het beter om het te laten doen. De prijs van het opknappen is afhankelijk van de oppervlakte van de vloer. Maar als je een woonkamer hebt van normale afmetingen, mag het zeker geen duizenden euro's kosten. Normaal gesproken is de klus geklaard in een dag tijd en moet je hooguit 24 uur wachten tot de beschermlaag goed is uitgehard...kurkvloer laten opknappen prijsopgave >

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
> Krassen in een kurkvloer
> Kurkparket - Informatie Overzicht
- Kurkvloer onderhoud ยป

Trefwoorden: Kurkvloer Schoonmaken | Advies | Informatie | Krassen Verwijderen | Tips
________________________________________________________________________________________________