Leisteen Vloer Aanbieding Prijs Informatie en VoordelenWat is Leisteen vloer precies? En hoe ziet leisteen eruit?

Leisteen is een donkerkleurig gesteente met een schilferige structuur. Bent je op zoek naar een natuursteen vloer met een mooie natuurlijk glans? Dan kan een vloer van leisteen tegels een zeer goede optie zijn! Dankzij de mineralen heeft een leisteen vloer als deze goed gelegd en behandeld is een mooie, subtiele en natuurlijke glans.

Leisteen Vloer. Wat zijn de kwaliteiten van leisteen?

Leisteen is een hard en duurzaam gesteente dat zowel voor vloeren, als buiten bij tegels voor de bestrating van het terras of dakterras heel goed kan worden gebruikt. Een groot voordeel van leisteen is dat het in diverse soorten, maten en kwaliteiten verkrijgbaar is. Wel is het van belang om vooraf goed na te gaan wat de leisteenvloer te verduren krijgt in uw huishouden. Heb je kinderen, huisdieren en veel aanloop van bezoek dan is het van groot belang opm hierbij de soort leisteen te kiezen die pas bij het intensieve gebruik. Laat je daarom goed adviseren bij een vakkundig en betrouwbaar bedrijf dat gespecialiseerd is in de levering van natuursteen. Leisteen kan uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming!

Wat is de prijs van een leisteen vloer?

Een eenduidig antwoord op deze vraag is niet zomaar te geven. De prijs is sterk afhankelijk van de oppervlakte van de vloer en de kwaliteit van de gekozen leisteen. Maar om je toch een indicatie te geven. Als je uitgaat van een kamer met een oppervlakte van zo'n 45 vierkante meter, zeg maar een gemiddelde woonkamer moet je toch wel rekening houden met een prijs vanaf zo''n € 4.000,-. Maar dit is echt niet veel meer dan een indicatie. Echt goed inzicht in de kosten van een vloer van leisteen krijg je als je een gedegen offerte laat opmaken bij een betrouwbare natuursteen leverancier en een afspraak maakt voor een bezoek in een showroom om zo inzicht te krijgen in de mogelijkheden die voor jouw huishouden en woning gelden.

Voordelen Nadelen en Geschiktheid van Leisteen Vloeren

Eén nadeel van leisteen tegels is dat ze redelijk snel schilferen zeker als er voor een vrij lage kwaliteit leisteen gekozen wordt en de vloer niet goed behandeld is. Maar daar wegen ook wel heel een aantal belangrijke voordelen van een leisteenvloer tegenop:
  • Leisteen heeft een goede hardheid.
  • Mits goed behandeld heeft het een natuurlijke en subtiele glans.
  • De prijs van leisteen is relatief laag. Daardoor is het een natuursteen vloer die voor veel huishoudens financieel haalbaar is.
  • Leisteen is uitstekend te combineren met vloerverwarming.
  • Er is een vrij grote variëteit aan leisteen vloeren en vloertegels.
  • Leisteen is geschikt voor droge ruimtes als woonkamer, slaapkamer en hal maar ook voor de keuken, badkamer en wellness ruimte.
Schilferen van de leisteen vloer is vrij eenvoudig tegen te gaan

...advies en prijs voor het onderhoud van een leisteen vloer aanvragen >

Het schilferen van de leisteen vloer en vloertegels kun je vrij eenvoudig tegengaan door de leisteen regelmatig te onderhouden. Wel is het van belang te kiezen voor de juiste behandeling en schoonmaakmiddelen om aantasting van de vloer te voorkomen. Bij de keuze van de juiste leisteen vloer is het daarom ook van belang om je goed laten informeren over de beste manier om de natuursteen vloer zo goed mogelijk schoon te maken en het beste onderhoud te plegen.


- Overzicht natuursteen Vloer Soorten >
- Marmer Vloer >

Gerelateerde Informatie:
Zoekwoorden: Leisteen Vloer | Advies | Gebruik | Informatie | Nadelen | Onderhoud | Prijs | Voorbeelden | Voordelen
________________________________________________________________________________________________