Lichtstraat

Lichtstraat: wat is het?

Een lichtstraat is een systeem van ruiten in een framewerk dat ervoor zorgt dat er via het dak, via de lichtstraat, voldoende daglicht naar binnen kan komen. Daglicht heeft, zonder dat u het wellicht weet, een grote invloed op het welbevinden in de woning. Een lichtstraat maakt uw woning aangenamer. Het plaatsen van een uitbouw of aanbouw aan een woning kan er namelijk voor zorgen dat er minder daglicht een kamer in kan komen. Om dit effect te voorkomen wordt er in veel gevallen een zogenaamde lichtstraat geplaatst op het dak van de aanbouw.

Lichstraat: de voordelen

De hoeveelheid daglicht dat via een lichtstraat in de woning komt is veel hoger dan als het alleen via de ramen in de pui naar binnenkomt. Hierdoor is het met een lichtstraat aangenamer in de woning te vertoeven en wordt er ook een ruimtelijker effect gerealiseerd. Ook zijn er mogelijkheden om via ramen in de lichtstraat te ventileren waardoor het binnenklimaat prettiger wordt. Door hoogwaardig isolerend veiligheidglas te gebruiken in de lichtstraat is de kans op warmteverlies en te hoge temperaturen in de zomer beperkt. Ook helpen zonweringsystemen op de lichtstraat om in de zomer de warmte buiten te houden. Zonwering en ramen die open kunnen, zijn vaak via een afstandsbediening te gebruiken.

Lichstraat Aanbiedingen en Informatie

Lichtstraten zijn in diverse soorten en afmetingen te verkrijgen. En afhankelijk van de situatie ter plekke, uw budget en uw smaak kan er een keuze gemaakt worden voor de lichtstraat die het beste past.

Gerelateerde Informatie
- Meer Informatie Bovenlicht »
- Meer Informatie Stalraam »

Lichtstraat | Lichtstraten | Informatie | Aanbieding | Advies | Tips