Ligbad - Voordelen Informatie Prijs en Voorbeelden


Wat is een ligbad?

De definitie van een ligbad zit eigenlijk al in het woord besloten: het is een bad waar je languit in kunt liggen. Een grote kuip die je kunt vullen met water en waar een volwassen persoon in kan liggen om zich te baden en te wassen. We leven in een tijd waarin er veel van ons gevraagd wordt en er een hoop externe prikkels op ons af komen. Werk, gezin, sociaal leven en hobby’s vragen allemaal om aandacht. Een ligbad is dan een uitstekende plek om je even terug te trekken en te ontspannen in het warme water. De temperatuur en het drijfeffect dragen bij aan die ontspanning.

Hoe schoon wordt je in een ligbad?

Mensen vragen zich wel eens af of je wel schoon wordt in een ligbad. Een eenduidig antwoord was moeilijk te vinden. De een zegt dat je wel degelijk in je eigen vuil ligt te dobberen. Volgens de ander gaat het vuil zich aan het zeep of badschuim hechten. Moet je dat laatste er natuurlijk wel in doen. Wil je zeker weten dat je min of meer schoon kunt ontspannen in je ligbad? Dan is de beste tip waarschijnlijk om van te voren even te douchen. Als je het grondig aan wilt pakken, scrub je je lijf ook nog even. Zo kun je hygiënisch badderen.

Wat zijn voordelen van een ligbaden?

Tegenwoordig kun je ligbaden in allerlei soorten en maten kopen. Hoewel het gebruik van een bad de laatste jaren meer en meer lijkt te dalen in Nederland, zitten er wel degelijk voordelen aan het gebruik van een ligbad. Je kunt denken aan:
  • Het liggen en drijven in warm water ontspant, wat zeker bij vermoeidheid heel goed helpt om te ontspannen en tot rust te komen.
  • In een ligbad kun je languit liggen, zodat alleen je hoofd nog boven water is. Zo is je hele lijf in lekker warm water gedompeld.
  • In een gewoon ligbad kan vaak prima ook een douche worden gemonteerd. Dat bespaart ruimte en je kunt voor of na het badderen heel eenvoudig ook douchen.
Wat zijn nadelen van ligbaden?

Er kunnen ook wel wat nadelen aan een ligbad kleven. Deze zijn vaak wel afhankelijk van de situatie en het soort badkamer waarin het ligbad moet komen.
  • Vanwege de afmetingen neemt het vrij veel ruimte in. Heb je een kleine badkamer dan kan een ligbad te veel ruimte in beslag nemen.
  • Het vullen van het bad kost best wat water en energie. Een douche is wat dat betreft een stuk zuiniger in energiegebruik en waterverbruik.
Wat is de prijs van een ligbad?

Ligbaden zijn te koop in allerlei soorten en maten. Een eenduidige prijs is daarom moeilijk te geven. Het is erg afhankelijk van de eisen die je stelt aan het ligbad. Een heel simpel ligbad kun je al kopen voor € 200. Maar ze zijn ook beslist in duurdere versies te koop!

Waar moet je op letten als je een ligbad gaat uitzoeken en kopen?

Als je een ligbad gaat aanschaffen, is het wel zo fijn als je comfortabel ligt. Let dus heel goed op de lengte van het bad. Je kunt beter een wat smaller bad nemen met voldoende lengte, dan een breder, maar korter bad. Een smal bad kun je vaak ook nog makkelijker kwijt in je badkamer zonder dat het ten koste gaat van bijvoorbeeld je loopruimte.


Wat voor soorten ligbaden zijn er?

Ligbaden zijn in allerlei verschillende soorten en afmetingen te koop. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, kun je via onderstaande links een idee krijgen van de de veschillende soorten ligbaden.

> Badkuip
> Bijzondere Ligbaden
> Bubbelbad
> Duobad
> Hoekbad
> Inloopbad / Instapbad

Hoe kun je een bad schoonmaken?

In een bad is het de bedoeling dat je zelf schoon wordt en je kunt ontspannen. Een schoon bad en hygiëne zijn daarbij uiteraard heel belangrijk. Maar wat is nu de beste manier waarop je het bad kunt schoonmaken...advies en schoonmaaktips >

Trefwoorden: Ligbad | Aanbiedingen | Advies | Informatie | Nadelen | Voorbeelden | Voordelen
________________________________________________________________________________________________