Linoleum Schoonmaken Advies Tips Prijs en UitlegHoe kan je linoleum schoonmaken? Advies en Tips

Linoleum Schoonmaken Advies Tips Prijs. Als je lang wilt kunnen genieten van je linoleum vloer dan is het van belang deze goed schoon te houden. Linoleum kan oneffenheden en krassen gaan vertonen als je met zand en vuil van buiten naar binnen komt en dit lang laat liggen. Langzaamaan schuurt als het ware de beschermende toplaag van het linoleum weg. Er zijn verschillende opties om je linoleum schoon te maken, te reinigen en te onderhouden:
  • Dagelijks onderhoud: Veeg het zand en vuil van de linoleumvloer om de paar dagen met een stofwisser of mop.
  • Is de vloer iets te vuil gebruik dan een vochtige doek met een beetje groene zeep. Behandel het linoleum wel na met een droge stofwisser.
Hoe kun je dagelijks linoleum reinigen?

Door dagelijks of om de paar dagen stof en los vuil met een stofwisser weg te vegen, kun je de linoleum vloer al behoorlijk goed schoon houden en krassen en beschadigingen voorkomen. Vlekken op linoleum kun je eerst met een doekje, natgemaakt met lauwwarm water, proberen weg te wrijven. Lukt dit niet, probeer het dan met een klein beetje groene zeep of een speciaal reinigingsmiddel en een licht vochtige mop.

Hoe kun je een vervuilde en beschadigde linoleum schoonmaken? Tips en Uitleg

Als het linoleum er na lang en intensief gebruik niet meer als nieuw uit ziet en glans heeft verloren, kun je de vloer weer 'glans' geven door de vloer te schrobben met een speciaal reinigingsmiddel en een schrobborstel. Als je dit hebt gedaan, neem je de vieze natte plekken op en mop je daarna met schoon water en laat de vloer drogen. Breng vervolgens een zeepfilm aan, met speciaal reinigingsmiddel voor linoleum met de mop en laat de vloer nogmaals drogen. Dit is trouwens een behoorlijk zware klus die enige vakkundigheid vergt. Het moet niet te nat en niet droog. Als je het niet goed doet of het verkeerde schoonmaakmiddel gebruikt, dan blijven er zeepresten achter en loop je de kans dat de vloer gaat kleven en juist dof wordt.

Professioneel Linoleum schoonmaken. Tips en Prijs

Wat houdt het professioneel linoleum schoonmaken in? Wanneer dweilen niet meer toereikend is en de linoleum vloer erg vervuild is, kun je de vloer laten opblokken, topcoaten of zelfs helemaal recoaten. Hierbij worden niet alleen krassen in de vloer verwijderd, maar ook vlekken en verkleuringen. Als het goed en professioneel gedaan wordt, zal het linoleum weer glans krijgen. Tegelijkertijd is er een nieuw beschermlaagje aangebracht waardoor de vloerbedekking weer een paar jaar mee kan. De prijs van het bovenstaande werk zal vermoedelijk ergens tussen de € 3,50 en € 5 per m2 liggen, afhankelijk van de vervuiling en de hoeveelheid werk. Om precies te weten wat het in jouw geval gaat kosten, kun je het beste een vrijblijvende prijsopgave aanvragen via onderstaande bedrijven. Ook kun je hier vooraf vrijblijvend advies en informatie aanvragen.

- Arendse-Vloeronderhoud >

Linoleum Schoonmaken - Youtube Video met Uitleg
Gerelateerde onderwerpen:
> Linoleum Vloer
> Laminaat Schoonmaken
> Vloeren Onderhoud en Schoonmaak

Trefwoorden: Linoleum Schoonmaken Reinigen Advies Informatie Prijs Tips Uitleg
________________________________________________________________________________________________