Linoleum Vloer


Wat is linoleum?

Wanneer u kiest voor een Linoleum vloer, kiest u voor een natuurlijke en biologische vloer. Linoleum wordt namelijk gemaakt van natuurlijke grondstoffen, lijnolie, harsen, kurk, jute, houtmeel, kalksteen en natuurlijke kleurstoffen. De eigenschappen van linoleum zijn dat het duurzaam mooi decoratief is en het heeft een goede prijs/prestatie verhouding.

Voor- en nadelen van linoleum vloeren

Een linoleum vloer is erg hygiƫnisch, makkelijk in onderhoud en ik vele kleuren en dessins verkrijgbaar. Voor kantoren is linoleum zeer geschikt omdat het goed tegen het gebruik van bureaustoelen kan. In ziekenhuizen wordt linoleum gebruikt omdat het bacterio-statische eigenschappen heeft; micro-organismen kunnen zich er niet op ontwikkelen. Maar natuurlijk wordt linoleum in de woonkamer, keuken en slaapkamer ook veelvuldig toegepast, omdat de vloer makkelijk te onderhouden is, geluiddempend en vochtbestendig is.

Linoleum vloer onderhouden

Linoleum heeft het voordeel dat het goed te onderhouden is. Toch is het handig om de vloer regelmatig op te sprayen en weer mooi te maken. Bij goed onderhoud kan de vloer zelfs een levensduur van 25 jaar halen!

Gerelateerde onderwerpen:
> Linoleum Onderhoud
> Linoleum Schoonmaken - Advies en Tips

Linoleum Vloer | Informatie | Prijs