Look-a-Like Keramische Vloertegels Trends Ideeën Voordelen
Wat zijn Look-a-Like keramische vloertegels? Voordelen en voorbeelden

Look-a-like keramische vloertegels doen zich eigenlijk anders voor dan ze in werkelijkheid zijn. Het zijn keramische vloertegels die eruit zien alsof ze gemaakt zijn van ander materiaal. De technologische ontwikkeling bij de fabricage van vloertegels is dusdanig geavanceerd geworden dat de look-a-like vloeren nauwelijks meer van echt te onderscheiden zijn. Het belangrijkste voordeel van een look-a-like vloer is dat het eruit ziet als bijvoorbeeld parket of een houten vloer, maar veel minder kwetsbaar is en gemakkelijker te onderhouden. En niet te vergeten is de combinatie met vloerverwarming altijd mogelijk.

Welke soorten Look-a-Like keramische vloertegels zijn er?

Doordat de technologische ontwikkeling in de afgelopen jaren zulke grote sprongen vooruit heeft gemaakt, is het aanbod en de variëteit van look-a-like enorm toegenomen. Hieronder is een aantal verschillende soorten te vinden.

Keramisch Parket

Zoals de naam al aangeeft lijkt keramisch parket op een echte houten vloer. keramisch parket geeft de warme uitstraling van parket. Het patroon van de nerven is zelfs niet alleen zichtbaar, maar ook voelbaar. Kleurverschillen die echt hout zo kenmerkt, worden nu op een overtuigende, en nauwelijks meer van echt te onderscheiden wijze, verwerkt in deze keramisch vloertegels. Belangrijk voordeel is dat keramisch parket veel minder kwetsbaar is dan gewoon parket. Ook in onderhoud is het gemakkelijker en niet te vergeten uitstekend te combineren met vloerverwarming. En een laatste voordeel is dat keramisch parket ook in de badkamer gelegd kan worden.

Keramisch Visgraatparket

Keramisch visgraatparket is de nieuwste trend op het gebied van keramische vloertegels. Het bijzondere legpatroon dat dit soort parket zo kenmerkt wordt nu ook op overtuigende wijze verwerkt in keramisch visgraatparket. En ook hiervoor geldt dat je heel goed moet kijken om het van echt te onderscheiden. Het heeft uiteraard dezelfde voordelen als keramisch parket. Als je het zou willen, kun je nu zelfs keramisch visgraatparket leggen in de badkamer of andere plekken waarvoor gewoon visgraatparket eigenlijk te kwetsbaar is.

Keramische Tegels met Betonlook

In het industriële interieur is een betonnen vloer vaak gewenst. Echter het leggen van een betonvloer moet professioneel en goed gedaan worden om scheuren en andere problemen te voorkomen. Dit maakt het leggen kostbaar. Een uitstekend alternatief zijn keramische tegels met betonlook. Nauwelijks meer van echt te onderscheiden biedt een vloer met keramische betonlook tegels ook het voordeel van gemakkelijk onderhoud en veel minder kwetsbaarheid. Ook is een keramische betonlook vloer gemakkelijk te leggen. Sterker nog, ben je een beetje handig dan zou je het zelf kunnen dien.Bijpassende Informatie en Advies
- Vloerentrends 2018
- Natuursteen of Keramische Tegels Kiezen

Foto's: Nibo Stone
Met toestemming gebruikt

Zoekwoorden: Look-a-Like Keramische Vloertegels Trends Ideeën Voordelen Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________