Maak kennis met de musthave vloeren van 2022
Het is inmiddels algemeen bekend dat de woontrends net zo snel veranderen als de mode. Dit is maar goed, ook aangezien we anders allemaal dezelfde meubels, vloeren en kleurenaccenten hebben. Om toch enigszins onderscheidend te blijven veranderen de woontrends, waarmee jij jouw woning in een handomdraai een compleet andere uitstraling geeft, voortdurend. Maar wist je dat dit ook geldt voor vloeren? Lees snel verder en maak kennis met de musthave vloeren van 2022 die jouw interieurstijl zeker weten laten stralen!

Laat je verrassen door de Hongaarse punt

De afgelopen jaren was de visgraat vloer ongekend populair, maar dit staat op het punt om te veranderen. Interieurstylisten zijn er namelijk van overtuigd dat de Hongaarse Punt vloer dit jaar niet aan te slepen is. Deze schitterende PVC vloer beschikt over een klassiek en tijdloos patroon die gemakkelijk te combineren is met verschillende soorten interieurs. Daarnaast lijkt deze vloer op het eerste gezicht enorm op de welbekende visgraat vloer. Toch zit er een belangrijk verschil tussen beiden. Een visgraat vloer wordt immers loodrecht op elkaar gelegd, terwijl dit bij de Hongaarse Punt gebeurt onder een hoek van 45 tot 60 graden. Door dit kleine verschil krijgen beide vloeren uiteindelijk een geheel andere uitstraling.

Terug naar de basis met minimalistische vloeren

In verschillende Scandinavische landen wordt al eeuwen het motto ‘less is more’ gehanteerd. Niet voor niets is hun minimalistische levensstijl steeds populairder aan het worden in ons land. In vrijwel iedere woonwinkel waar je kijkt zie je inmiddels deze trend wel voorbijkomen. Natuurlijk mogen de vloeren hierbij niet achterblijven. Naar verwachting gaan we dit jaar de vloeren met een natuurlijke uitstraling en een eenvoudig patroon omarmen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de laminaatvloeren met een zichtbare houtstructuur. Deze vloeren weerspiegelen de schoonheid uit de natuur en hebben een minimale bewerking voor een oogverblindend resultaat.

XL-visgraat vloeren maken hun opmars

Visgraat vloeren domineren al enkele jaren de woontrends en naar verwachting zal dit niet snel veranderen. Weliswaar komt deze trend langzaam aan zijn einde, maar het visgraat laminaat is dit jaar toch nog in een nieuw jasje gestoken. Deze nieuwe generatie visgraat vloeren beschikt over een extra groot formaat met een afmeting van zo’n 75 x 15 centimeter. Hierdoor wordt zo'n vloer ook wel een XL-visgraat vloer genoemd en is het aanzienlijk groter dan de welbekende variant. Niet voor niets is deze vloer 12 centimeter breder, wat ervoor zorgt dat iedere kamer ruimtelijker en rustiger oogt. Er zijn immers minder planken aanwezig, waardoor het patroon beter tot zijn recht komt. Dit jaar zijn we dus helaas nog niet verlost van de huis, tuin en keuken visgraat vloeren.

Maak gebruik van natuurlijke tinten voor een tijdloze uitstraling

Ben jij geen liefhebber van vloeren met een opvallende kleur? Dan is dit jaar het perfecte moment om eindelijk eens een nieuwe vloer in huis te halen. Net als voorgaande jaren zijn ook dit jaar de natuurlijke tinten een doorlopende trend vanwege hun tijdloze uitstraling. Dit zorgt ervoor dat alle vloeren met een natuurlijk houtstructuur niet weg te slaan is uit ons interieur. Hierbij kan je denken aan vloeren als PVC, laminaat of traditionele houten vloeren. Deze vloeren zien er niet alleen allemaal levendig uit, maar hebben ook nog eens een warme uitstraling. Hiermee haal je zeker weten een ontspannen en rustgevende sfeer in huis!

Bijpassende tips en informatie
- Vloeren en vloebedekking

________________________________________________________________________________________________