Manieren om je vloer te laten stralen
Houten vloer of PVC vloer?

Of er nou een oudere vloer in huis ligt die verzorgd moet worden of je op zoekt bent naar een nieuwe vloer en welke het best past, ben je bij ons aan het goede adres. We bespreken de houten vloer en de PVC vloer. Elke vloersoort heeft zo zijn sterke en minder sterke kanten.

De houten vloer

Hout zorgt voor een authentieke uitstraling in huis. Elke houtsoort is weer verschillend. Het creƫert een gezellige sfeer in huis. Ondanks hout hard materiaal is, loopt het lekker en neemt de vloer snel warmte op. Wel een nadeel van natuurlijke materie: het kan reflectiegeluid veroorzaken en erg slecht tegen water. Een houten vloer gaat erg lang mee, mits je deze goed verzorgd. Hierover later meer tips.

De PVC vloer

De authentieke uitstraling van het hout, heb je bij de PVC vloer minder. Al zijn er geweldige technieken die houtpatronen mooi kunnen reproduceren op de PVC vloerbedekking. Een PVC vloer daarentegen kost minder tijd om te verzorgen en kan uitstekend tegen water. Je hoort jezelf niet op de vloer lopen omdat de vloer zo zacht is. Wel heb je een vlakke ondergrond en goede ondervloer nodig, anders zul je oneffenheden terug zien in de PVC vloer. Hieronder gaan we in op de verzorging van de PVC vloer.

Manieren of je vloer te laten stralen!

Eerst over de houten vloer, hoe laat je die stralen? Er moet een impregneer laag aangebracht worden, daarnaast moet de vloer moet ook om de zoveel tijd geolied worden, dat geeft de vloer een matte uitstraling. Behandel de vloer met een speciale lak zodat deze waterresistent wordt. Hierdoor zal je vloer erg lang mee gaan.

Bij een PVC vloer is het genoeg om te stofzuigen en te dweilen, zorg dat het water niet te heet is want dat is niet goed voor de vloer. Op de PVC vloer zit al een beschermlaag. Slijtage voorkom je bij beide vloeren niet, maar goede verzorging zorgt voor meer levensjaren.

Bijpassende tips en informatie
Houten vloer en parket

________________________________________________________________________________________________