Marmer Vloer Schoonmaken Advies en TipsHoe kun je zelf de marmer vloer schoonmaken?

Marmer Vloer Schoonmaken Advies en Tips. Aan de marmer vloer heb je behoorlijk wat geld uitgegeven. Dus het ligt voor de hand dat je er lang van wilt kunnen genieten. En is dat geen enkel probleem als je de marmer vloer wekelijks schoonmaakt, alert bent op zaken die een risico vormen voor het marmer en op het juiste moment onderhoud laat plegen. Op deze pagina vind je advies, tips en informatie voor het schoonmaken van de marmer vloer.

Wekelijks de marmer vloer schoonmaken met een vochtige mop

Regelmatig, zeg maar wekelijks, de marmer vloer schoonmaken zorgt voor een veel langere levensduur. En ingewikkeld is het niet. Als je wekelijks je vloer vochtig dweilt met een mop en daarna laat opdrogen, kom je al een heel eind. Je kunt er zo nu en dan wat vlokken groene zeep aan toevoegen. Maar doe dit met mate en niet elke week.

Marmer Vloer Laten Schoonnaken en Renoveren

Een marmeren vloer is een lust voor het oog, mits deze in een goede staat verkeert. Dofheid, vlekken en krassen in het marmer geven een luxe vloer een troosteloze uitstraling. Helaas ontstaan krasjes in een hoogglans marmeren vloer vrij snel; het naar binnen lopen van zand is voldoende om deze te veroorzaken. Door de marmer vloer om de paar jaar goed te laten renoveren en beschermen, gaat deze er weer bijna als nieuw uitzien. Wil je weten hoe jouw marmervloer het beste een onderhoudsbeurt kan krijgen en wat er gedaan moet worden om weer jarenlang van de vloer te kunnen genieten? Via onderstaande bedrijven kun je gratis een prijsopgave aanvragen. Natuurlijk kun je ook vrijblijvend meer informatie en advies krijgen over marmer vloer renoveren.

ADVIES: Gebuik nooit schoonmaakmiddelen of schoonmaakazijn met een hoge zuurgraad

Marmer heeft een hoog gehalte aan kalk. En juiste kalk wordt afgebroken door zuur. Daarom moet je op de marmer vloer nooit schoonmaakazijn, anti-kalk middelen en schoonmaakmiddelen met een hoge zuurgraad gebruiken. Deze middelen tasten de marmer vloer juist aan en de kans is groot dat er vlekken ontstaan als je deze middelen gebruikt. En dit zijn dan vlekken die niet of nauwelijks meer te verwijderen zijn.

Hoe kun je vlekken verwijderen van een marmer vloer?

Natuurlijk valt er wel eens wat op de marmer vloer. Frisdrank, wijn, water, of misschien een braaksel- of urine vlek van de hond of kat. Als je het ziet gebeuren, is direct handelen het beste. Pak snel een schone droge doek en maak deze vochtig (niet drijfnat). Dep hiermee de vochtplek en laat zoveel mogelijk vocht opnemen. Niet gaan wrijven want daarmee zorg je er waarschijnlijk voor dat de vloeistof dieper in de marmer vloer dringt. Daarna maak je de plek nog eens schoon met zuurvrije reiniger voor natuursteen. Wel goed de gebruiksaanwijzing lezen voordat je begint. Hierna reinig je de plek nog een keer met een vochtig en schoon doekje.

TIP: Wees alert op het inlopen van gevallen boombladeren!

Vooral in de herfst en winter moet je alert zijn op rottende boombladeren die mee naar binnen worden gesleept. Ook deze boombladeren hebben een hoge zuurgraad die, als je ze laat liggen, nare vlekken kunnen veroorzaken op de marmer vloer. Als er bladeren mee naar binnen worden gesleept, direct weghalen en de plek gelijk droogmaken.

Marmer vloer beter beschermen door impregneren

Als je de natuursteen vloer laat impregneren dan is deze beter beschermd tegen het ontstaan van vlekken en is er minder inwerking van vuil. Door deze behandeling wordt het marmer waterbestendig en krijgen vlekken minder kans. Afhankelijk van het middel dat gebruikt wordt, zorgt het impregneren ook voor schimmelwering en is het brandvertragend. Impregneren kan ook nog zorgen voor een verdieping van de kleur van de marmer vloer. Als de marmer vloer nieuw gelegd wordt, is het sowieso verstandig om deze te laten impregneren. Daarna kun je de vloer, afhankelijk van de intensiteit van gebruik om de twee tot drie jaar opnieuw behandelen. Impregneren kun je zelf doen. Maar het vraagt wel enige vakkundigheid als je een goed resultaat wilt hebben. Als je maar enigszins twijfelt, kun je beter een professioneel vloerreinigingsbedrijf inhuren!

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
> Beste Natuursteen Schoonmaakmiddelen
> Natuursteen Renovatie - Overzicht
> Vloer Onderhoud en Renovatie

Zoekwoorden: Marmer Vloer Schoonmaken Advies | Informatie | Tips | marmer Reinigen
________________________________________________________________________________________________