Marmoleum Vloerbedekking - Advies Gebruik en Informatie


Wat is marmoleum vloerbedekking?

Voor de fabricage van Marmoleum worden lijnolie van speciaal gekweekt vlas uit Canada, houtmeel van Europese bomen, hars getapt van Portugese pijnbomen, jute uit India en Bangladesh en zeer fijngemalen kalksteen gebruikt. Volgens de fabrikant betreft het natuurlijke grondstoffen die tijdens een milieuvriendelijke procedure worden verwerkt tot Marmoleum vloerbedekking. Marmoleum is trouwens een merknaam van een door het Nederlandse bedrijf Forbo Flooring ontwikkelde vloerbedekking.

Hoe moet je marmoleum leggen?

Het leggen van een marmoleum vloer behoeft zeker vakkundigheid en handigheid. Vooral de ondervloer moet goed egaal en vlak zijn om het doorscheuren van het marmoleum bij dagelijks gebruik te voorkomen. Door een speciale manier van leggen toe te passen, kunnen de naden tussen de verschillende banen marmoleum vrijwel onzichtbaar gemaakt worden. Marmoleum is ook een uitstekend materiaal om de trap mee te bekleden.

Waarvoor kun je marmoleum vloerbedekking gebruiken?

Marmoleum vloerbedekking heeft, als je het goed onderhoudt, een lange levensduur en is zeer eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Groot voordeel is dat als er eens wat op de vloer valt, zelfs bij wijn of andere dranken, dit goed schoon te maken is. De vloer is ook zeer geschikt voor mensen met allergie en luchtwegproblemen. Door deze kwaliteiten is marmoleum vloerbedekking geschikt voor veel toepassingen. Natuurlijk is het een geschikte vloerbedekking voor de kinderkamer, zolder en slaapkamer. Maar marmoleum is ook goed te gebruiken in de woonkamer en voor gebruik in een praktijkruimte of kantoor. Marmoleum is in een groot aantal kleuren en dessins verkrijgbaar. Hierdoor past het in bijna elk interieur en elke sfeer. En vind je marmoleum iets te 'kil'? Als je er een vloerkleed op legt dan krijg je een warm effect.

Marmoleum is goed te onderhouden en reinigen

Als je een marmoleum vloer hebt, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Als je marmoleum goed onderhoudt en regelmatig op de juiste manier reinigt en schoonmaakt dan gaat een marmoleum vloer echt vele jaren mee. Hoe je dit het beste kunt doen lees je hier >

Gerelateerde Informatie:
- Vloeren - Inspiratie, Informatie en Overzicht »
- Marmoleum reinigen en onderhoud - tips en advies »

Marmoleum Vloer | Vloerbedekking | Advies | Informatie | Leggen | Tips