Natuursteenvloertegels - Advies Informatie en VoordelenWaarom natuursteenvloertegels?

Onder natuursteen vallen duizenden verschillende steensoorten. Natuursteen is, zoals de naam al vermoed, een product van Moeder Aarde. Het bestaat uit gestold vloeibaar gesteente of uit versteend sediment (klei, zand, kalk). Alle verschillende natuursteen soorten zijn in te delen in de groepen graniet, marmer, leisteen en hardsteen.

Wat zijn de voordelen van natuursteenvloertegels?

Natuursteenvloertegels als vloerbedekking zijn een praktische en veelzijdige oplossing. Een tegelvloer kan in elke woonruimte en op vrijwel elke oppervlakte worden toegepast. Door ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn natuursteenvloertegels verkrijgbaar in de meest uiteenlopende maten, kleuren, designs en materialen. Een ander voordeel van natuursteenvloertegels is dat deze zeer goed te combineren zijn met vloerverwarming.

Onderhoud en reiniging van natuursteenvloertegels

Voordat je natuursteenvloertegels laat leggen, moet je er rekening mee houden dat natuursteen wel wat onderhoud met zich mee brengt. De verschillende soorten natuursteentegels zijn in meer of mindere mate vlekgevoelig en kunnen aan slijtage onderhevig zijn. Je zult daardoor regelmatig onderhoud aan je natuursteen vloer moeten (laten) plegen...lees verder >

Welke soorten natuursteenvloertegels zijn er?


Marmertegels zijn bijzonder door de kleurschakeringen en aderen die in de natuursteentegels zitten. De meest voorkomende kleuren zijn wit en grijs, maar je hebt ook de keuze uit kleuren als groen, rood en zwart. Een vloer van marmer is stijlvol en exclusief, alleen wel kwetsbaar en aan de prijs. Bedenk daarom goed of een marmeren vloer passend is voor jouw woonsituatie.

Graniettegels hebben een meer gelijkmatig, gespikkeld patroon. Net als marmer heb je met granieten natuursteentegels meerdere kleurenopties. Het voordeel van graniet is de hardheid, waardoor het beter bestand is tegen beschadigingen en verkleuringen.

Leisteentegels bestaan uit verharde lagen klei. Een vloer van leistenen natuursteentegels kan veel verschillende kleuren en structuren hebben. Bijzonder is dat leisteen, naast impregneren, meestal niet verder bewerkt wordt en daardoor puur blijft.

Hardsteentegels zijn erg populair. De kleur is grijs/antraciet en in de structuur van deze soort natuursteentegels kun je schelpjes, krabbetjes en visjes herkennen. Dit komt doordat hardsteen het resultaat is van verstening van de zeebodem, een proces van miljoenen jaren.

Tegelpaleis.nl voor alle soorten tegels!

Tegelpaleis heeft een zeer breed aanbod van alle soorten tegels die in de webshop zijn te bestellen. Ook kun je de grote showroom in IJsselstein (vlakbij Utrecht) bezoeken om een flink deel van de tegels te bekijken.

Gerelateerde Informatie:
- Vloertegels - Informatie Overzicht
- Natuursteen Vloeren - Informatie Overzicht

Trefwoorden: Natuursteenvloertegels | Advies | Informatie | Tips | Voordelen
________________________________________________________________________________________________