Nieuw jaar nieuw interieur?
Het nieuwe jaar is aangebroken en misschien is het wel tijd om je interieur op te frissen met nieuwe items. Wat is dan het beste item om mee te beginnen? Jouw Het nieuwe jaar is aangebroken en misschien is het wel tijd om je interieur op te frissen met nieuwe items. Wat is dan het beste item om mee te beginnen? Jouw vloerkleed natuurlijk! Deze veranderen of een vloerkleed aanschaffen kan al een wereld van verschil maken in jouw woning. Lees er hier meer over!

Soorten en types vloerkleden

Er zijn verschillende vloerkleden op de markt. Er is voor elke smaak wel wat beschikbaar, van klassiek tot oosters, van een modern vloerkleed tot een vintage vloerkleed. In elk huishouden past een mooi vloerkleed. Zo kun je het beste even rondneuzen naar waar jouw smaak ligt om te kijken welk vloerkleed het beste in jouw kamer past.

Materialen van vloerkleden

Het is belangrijk om te kijken naar het materiaal van het vloerkleed. Denk hierbij niet alleen aan duurzaamheid, maar ook of je liever een hoogpolig kleed of een laagpolig kleed zou willen. Dit kan een belangrijke keuze zijn wanneer je huisdieren hebt of last hebt van allergie├źn zoals huisstofmijt. Daarnaast wil je niet dat de katten jouw mooie vloerkleed als persoonlijke krabmat gaan gebruiken of dat je het geknoei van de jongste kids in het huis niet gemakkelijk kunt verwijderen. Denk daarom goed na over welke materialen je wilt laten terugkomen in het vloerkleed. Het zou zonde zijn als je een mooi vloerkleed hebt uitgekozen wat toch niet helemaal bij de behoeftes van de andere bewoners van jouw huis past.

Maten en vormen

Vloerkleden zijn er in verschillende maten en vormen. De vorm en de maat kan verschillende effecten hebben op de ruimte waarin het kleed wordt neergelegd. Je kunt ervoor kiezen om met een vloerkleed een ruimte op te delen in verschillende hoeken als dit niet lukt met de huidige meubels. Zo kun je met een kleed heel mooi onderscheid maken tussen bijvoorbeeld de eethoek en de woonkamer. Daarnaast kun je ook spelen met de vormen van een vloerkleed. Wanneer je gebruik maakt van een rechthoekig kleed, zit je toch sneller aan een rustiger beeld in de kamer waar deze ligt. Daar waar je een rond, ovaal of misschien wel een andere vorm als vloerkleed neerlegt, kan dit juist een heel speels effect geven.

Bijpassende informatie en advies
- Vloeren en vloerbedekking

________________________________________________________________________________________________