Ontdek de wereld van vloer-innovatie: woonbeton versus gietvloer
De keuze voor de perfecte vloer in je huis is cruciaal en kan een aanzienlijke impact hebben op de algehele uitstraling en sfeer van je interieur. Twee populaire opties die vaak met elkaar worden vergeleken, zijn woonbeton en gietvloer. Laten we dieper ingaan op de unieke kenmerken van elk type vloer, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen bij het creëren van jouw droominterieur.

Woonbeton: de authentieke charme van cement

Om te beginnen is het essentieel om te begrijpen wat woonbeton precies is en waarom het als een unieke keuze wordt beschouwd. Woonbeton is een type cementgebonden gietvloermet een authentieke uitstraling, gekenmerkt door de toepassing van Epoxy en Quartz n in de vloermix. Hierdoor krijgt woonbeton zijn heldere kleur, variërend van koele grijstinten tot warme bruintinten.

Het legproces van woonbeton is een zorgvuldig samengesteld ambacht dat verschillende lagen omvat. Van de voorbereiding van de ondergrond tot het aanbrengen van kleurlagen en het polijsten van de vloer - elk detail draagt bij aan het creëren van een naadloze en duurzame vloer. De toevoeging van een matte topcoat zorgt niet alleen voor bescherming tegen krassen maar maakt de vloer ook geschikt voor elke ruimte, zelfs voor keukens.

Gietvloer: polyurethaan innovatie voor elke stijl

Naast woonbeton is er de veelzijdige PU gietvloer, waarbij "PU" staat voor polyurethaan. Dit materiaal geeft de gietvloer elastische eigenschappen, waardoor het bijzonder geschikt is voor nieuwbouwwoningen.

Het legproces van een gietvloer vertoont gelijkenissen met dat van woonbeton, maar de gebruikte materialen verschillen. Na de voorbehandeling van de ondergrond en het aanbrengen van een primer, volgen lagen die kleine oneffenheden uit de ondergrond halen, de kleur toevoegen en ten slotte een beschermende matte topcoat aanbrengen.

Het onderscheid: materiaal en uitstraling

Het belangrijkste onderscheid tussen woonbeton en een gietvloer ligt in het materiaal. Woonbeton, gebaseerd op cement, straalt een echte, authentieke charme uit. In tegenstelling hiermee is een PU gietvloer een kunststof variant die bekend staat om zijn elastische eigenschappen, ideaal voor een moderne levensstijl.

Beide vloeren zijn naadloos en bestand tegen vloeistoffen, maar woonbeton kan bij sterke bewegingen in de ondergrond scheurtjes vertonen, wat voor sommigen juist bijdraagt aan de charme. Als scheurtjes niet binnen jouw esthetische voorkeur vallen, is een PU gietvloer een uitstekende keuze.

De keuze tussen woonbeton en een gietvloer komt vaak neer op persoonlijke smaak en wat het beste past bij jouw interieur. Woonbeton biedt 25 vaste kleuren, terwijl de PU gietvloer een palet van 60 kleuren heeft, met de mogelijkheid om te kiezen uit het volledige scala van RAL, Sikkens en NCS kleuren. Bij een zoektocht naar een alternatieve kleur vloer dan de doorsnee kleuren, is een PU gietvloer vaker de passende keuze.

Bijpassende tips en informatie
- Vloeren en vloerbedekking

________________________________________________________________________________________________