Paneeldeur

Paneeldeuren geven charme aan uw huis

Paneeldeuren zijn deuren die zijn opgebouwd uit verschillende vlakken, ook wel panelen genoemd. U vindt paneeldeuren vooral terug in oude woningen en in diverse monumentale panden. Jaren ’30 woningen hebben hun charme onder andere aan deze deuren te danken. Rond 1905 werden de panelen met bossing – de schuin afgewerkte rand van een paneel van een deur – vervangen door platte panelen. Tegenwoordig kan een paneeldeur ook uit triplex of kunststof panelen bestaan.

Soorten paneeldeuren

Paneeldeuren zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar; van klassieke paneeldeuren tot aan moderne paneeldeuren. De meeste paneeldeuren zijn van hout gemaakt, zoals eiken, grenen of vuren. Ook zijn er paneeldeuren van glas. Deze zorgen voor extra licht en ruimtelijkheid. Er ontstaat ruimtelijkheid doordat de ruimte achter de deur zichtbaar wordt. Wilt u liever meer privacy, maar wilt u toch voldoende licht? Dan kunt u kiezen voor mat glas. U creëert sfeervolle lichtinval door gebruik te maken van glas-in-lood.

Paneeldeuren kunnen op maat gemaakt worden. Hierbij kunt u niet alleen uit verschillende materialen kiezen, maar ook uit diverse soorten panelen of profielen. De paneeldeur krijgt zo een geheel eigen karakter die bij uw interieur en de stijl van uw huis past.

Restauratie paneeldeur

Heeft u een aantal vooroorlogse paneeldeuren in huis en vindt u het zonde om deze te vervangen? Dan kunt u er ook voor kiezen om ze te laten restaureren. Bij restauratie of vernieuwing van paneeldeuren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor horizontale of verticale panelen, of een glas-in-lood raam als paneel. Daarnaast is er veel keuze in bijpassend deurbeslag.

Paneeldeur in uw huis?

Maakt een sfeervolle paneeldeur de uistraling van uw huis helemaal af en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Schakel dan een professioneel bedrijf in die u informeert en adviseert.

Gerelateerde Informatie
- Deuren Kozen Ramen Meer Informatie »
- Deuren Schilderen Meer Informatie »
- Deur Op Maat Meer Informatie »

Paneeldeur | Deuren | Informatie | Interieur | Restauratie