Traprenovatie en Trap Opknappen - Advies Ideeën prijs en VoorbeeldenHoe kun je een oude trap opknappen?

Veel mensen realiseren zich het niet, maar de trap is een gezichtsbepalend onderdeel van het interieur. Als je een huis betreedt, is de trap vaak gelijk in beeld. En hoe vaak komt het niet voor dat de trap er lelijk en beschadigd uitziet. Niet echt een visitekaartje van het huis. Gelukkig is het vrij eenvoudig mogelijk om de trap een heel ander aanzien te geven. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een totale traprenovatie te laten uitvoeren. Echter, de prijs hiervan is voor velen een struikelblok. Maar er zijn goedkope alternatieven om de trap op te knappen die je prima zelf kunt doen als je een beetje handig bent. Op deze pagina vind je ideeën, tips en voorbeelden van manieren waarop je de trap zelf kunt renoveren.

Je kunt de trap behangen

Een leuk idee is om de stootborden van de trap, dit zijn de opstaande delen, te behangen. Het geeft een originele en frisse aanblik en omdat er een ruime keuze in behang is, kun je altijd een dessin vinden dat past bij jouw stijl en smaak. Natuurlijk moet je het loopvlak van de trap ook een ander aanzien geven als je de trap gaat opknappen. Maar de stootboorden behangen is een leuke en goedkope manier om je oude trap een nieuw aanzien te geven...trap behangen - advies en voorbeelden ?

Trap Opknappen. Zelf nieuwe traptreden en stootborden maken en plaatsen

De meer traditionele manier om zelf de trap op te knappen is nieuwe traptreden maken die je plaats op de versleten trap. Als je zelf een handige klusser bent, dan is dit best zelf te doen. Zeker als je gebruik maakt van goed gereedschap als een trapspin en bijvoorbeeld kant-en-klare vloerdelen voor de traptreden. Via de link vind je advies en zie je in een aantal stappen en tips hoe je deze klus zelf kun doen...zelf traptreden en stootborden maken en plaatsen >

TIP: Gebruik een trapspin om de oude trap goed op te meten >

Instructie Video - Zelf Trap Renoveren en Opknappen


Gerelateerde Informatie:
> Trap - Ideeën Inspiratie en Tips
> Trapspin Gebruiken

Trefwoorden: Traprenovatie | Zelf Trap Opknappen | Advies | Ideeën | Informatie | Instrucite Video | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________